dva herojska dela u jednom danu

NEVOLJA IH SPOJILA: Mutna voda im je odnela sve što su imali, ali im je donela PRIJATELJSTVO ZA CEO ŽIVOT (FOTO, VIDEO)

Srbija

Nabujala Bjelica porodici Bugarčić odnela je sve što su godinama stvarali, međutim donela im je i novog prijatelja za čitav život.

Aleksandar Grujičić bez razmišljanja je skočio u mutnu vodu i izvukao nemoćnog Radovana Bugarčića (75) kome je život visio o koncu. Nakon nekoliko dana konačno su se sreli u istom dvorištu u kom je vodena stihija napravila haos.

foto: RINA

"Naišao sam ovuda i video da je dedi neophodna pomoć inače je gotovo. Procenio sam da ne mogu da ga izvučem nazad, da ne bi izdržali i popeo sam ga na sprat, jer je gore bio siguran", kaže Aleksandar.

Кad je Radovana spasao, Aleksandar je krenuo da se vraća, međutim sada je on bio u opasnosti. Nivo vode naglo je porastao i nije mogao sam da se izbori, pa mu je ruku spasa u tom trenutku pružio Radojko Slavković - Radovanov unuk, koji je došao u međuvremenu.

"Tad nisam ni znao koga izvlačim kroz vodu, tek sam kasnije saznao. Ja sam dobio prijatelja za čitav život, isto kao i on. Ovo su stvari koje ljude zauvek spajaju i koje se ne zaboravljaju", kaže Radojko.

foto: RINA

Iako je učinio herojsko delo, Aleksandar se ne oseća kao junak i za njega je dovoljno što se deda nakon spasavanja oseća dobro.

"Mislim da bi svako ko bi bio u mogućnosti učinio isto što i ja. To su situacije u kojima ne razmišljate mnogo, već činite sve da spasite nečiji život", naglašava Aleksandar.

Iz nabujale Bjelice za vreme poplava spašeno je oko 26 ljudi i to zahvaljujući herojima velikog srca poput Aleksandra Grujičića.

(Kurir.rs/RINA/FOTO: RINA)