TUŽAN KRAJ ROMANSE POPADIJE I CRKVENJAKA IZ BANATA: Uništio je dva braka zbog nje, rasprodao svu imovinu, a na kraju će i na robiju! VESELA POPADIJA SVIJU NADMUDRILA
Foto: RINA

sramota ga zbog svega

TUŽAN KRAJ ROMANSE POPADIJE I CRKVENJAKA IZ BANATA: Uništio je dva braka zbog nje, rasprodao svu imovinu, a na kraju će i na robiju! VESELA POPADIJA SVIJU NADMUDRILA

Srbija -

Osnovni sud u Čačku izrekao je kaznu od dva meseca zatvora, uslovno na jednu godinu, Zoranu N. (55) iz Farkaždina u Banatu, zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti.

Sud je, postupajući po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, utvrdio da je on u decembra 2016. u razmaku od pet dana poslao isto toliko pretećih poruka Sanji C. iz Čačka u kojima stoji, između ostalog: „Ovo ti je zadnja opomena...Rok ističe, sat otkucava...Večeras donesi 3.000 evra ili snosi posledice, obav. Sama, pratimo te...”

Okrivljeni je u odbrani pred sudijom priznao da je oštećenoj poslao sve poruke navedene u optužnom predlogu i pojasnio da je do svega došlo zato što je bio u ljubavnoj vezi sa oštećenom.

U obrazloženju presude naveden je njegov iskaz „da je bio u emotivnoj vezi sa oštećenom, da su se upoznali u Farkaždinu gde je sada bivši suprug oštećene bio prota a okrivljeni crkvenjak, a oštećena često dolazila u kuću kod njega i njegove supruge i da je oštećena u jednom trenutku svog supruga prijavila za nasilje u porodici zbog čega je ovaj bio u pritvoru. Okrivljeni je zbog emotivne veze sa oštećenom rešio i pristao da napusti svoju porodicu i preseli se s njom u Čačak.

Naveo je da je zbog ljubavi sa oštećenom prodao imanje u Farkaždinu, da je prvobitno uz pomoć oštećene iznajmio stan u Lučnoj zgradi u Čačku sa pokućstvom koje je bilo vlasništvo oštećene, da je ona tu svakodnevno dolazila, da je on odlazio i kod njenih roditelja u obližnje selo kod Čačka, gde je jedno vreme i pomagao u nekim radovima.

Oštećenoj je u više navrata davao novac i zbog nje podigao kredit u "Oportuniti banci", prodao zemlju u Farkaždinu za iznos od 6.300 evra, da mu je oštećena tražila i 7.000 dinara za neki dron. Navodi da je u jednom trenutku oštećena zahtevala od okrivljenog da on povredi oca njenog bivšeg supruga nožem koji mu je ona dala, ali da je u jednom trenutku shvatio o čemu se radi.

Posle toga vratio se u Farkaždin, ali i dan danas oštećena sa nepoznatih brojeva telefonom poziva okrivljenog i njegovu suprugu koja se u međuvremenu razbolela, i naveo da mu je cela ova situacija upropastila život i porodicu i samo želi da agonija prestane. Ističe da ga je sramota zbog svega ovoga i kada je shvatio da oštećena nema iskrene namere prema njemu, tražio je da mu vrati novac.

Oštećena je pred sudom prvobitno negirala da je uzimala novac od okrivljenog niti da je sa njim bila u emotivnoj vezi, ali taj iskaz sud nije prihvatio ocenivši da je bila „nedosledna, kontradiktorna i ostavila utisak osobe koja ne govori istinu, da je okrivljenog iskoristila emotivno i materijalno”.

U obrazloženju je, takođe, navedeno:

"Ceneći odbranu orkviljenog sud je istu prihvatio u smislu priznanja da je poslao SMS – ove kao i u pogledu odnosa sa oštećenom, činjenici da je zbog te ljubavi rešio da ostavi i porodicu, proda zemlju i podigne kredit, sve zarad ljubavi" i da je poruke "upućivao shvativši da je oštećena iskoristila njegova najčistija i najiskrenija osećanja”.

Presudu je javno objavio Osnovni sud u Čačku.

(Kurir.rs/RINA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track