Foto: T.S.

tradicionalna manifestacija

POČINJU 15. DANI VRANJA: Domaćini pripremili bogat program! Najavili da će biti igre, veselja, a i da će biti pravih gurmanluka (FOTO)

Srbija
> 18:43h

VRANJE - U okviru manifestacije otvoren je Salon knjiga na šetalištu u centru grada u organizaciji Narodnog univerziteta Vranje.

FOTO: T.S.
FOTO: T.S.
FOTO: T.S.

Na tri štanda nalaze se najpoznatija dela vodećih izdavača u zemlji, a Salon knjiga biće otvoren do 30. avgusta. Etno-sajam planiran je za četvrtak, a u večernjim satima na centralnoj bini ispred zgrade Načelstva nastupiće učenici vranjskih škola pod nazivom „Vranjska pesma kroz mladu vranjsku dušu“.

Predstaviće se i pobednice takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”. Najavljen je I nastup duvačkog orkestra Stefana Mladenovića. Drugi dan manifestacije u znaku je škole dekupaža. Nastupiće vranjski predškolci, a biće organizovan i javni čas slikanja polaznika Likovne radionice.

Na Trgu Staniše Stošića biće piređeno književno veče Mirjane Bobić Mojsilović. Prezentaciju „Mesto za stvaranje i edukaciju dece“ organizuju „School & School“, ŠAF, Centar za talente i “Craft klub“. Folk zvezde Lepe Brene Vranjancima će se predstaviti u 21 sat na centralnoj bini iste večeri.

U subotu na šetalištu decu će zabavljati klovn i animatori, gde će nastupiti Plesna škola „Feniks“. Na Trgu Staniše Stošića, jedan od centralnih događaja svakako će biti „Samsijada“, prezentacija vranjske kuhinje, sa akcentom na samsu, kao prepoznatljiv specijalitet ovog kraja.

FOTO: T.S.
FOTO: T.S.
FOTO: T.S.

Na centralnoj bini nastupiće Vranjanka, finalistkinja muzičkog serijala „Nikad nije kasno“, Biljanu Anđelković i Bioritam bend, kao i za gošće iz Beograda Merima Njegomir i Gordana Lazarević. Vranjanci će biti u prilici da prisustvuju reviji automobila oldtajmera, na glavnom šetalištu, kao I da pogledaju pozorišnu predstavu za decu na otvorenom „Tri praseta“ u izvođenju Pozorišta „Bora Stanković“.

Poslednjeg dana manifestacije na trgu su predviđeni revija narodnih nošnji i nastup KUD „Vrelac“, a u Muzej-kući Bore Stankovića, čiji će ulaz biti besplatan tokom trajanja manifestacije, biće izvedena Borina „Koštana“. Na centralnoj bini zakazano je rok veče na kojem će nastupiti grupa „Jolly Jumper“, i finalistkinja trakmičenja „Nikad nije kasno“ Danijela Stanković Kostić uz bend „Flying“.

Ovo su jubilarni 15. „Dani Vranja“ koje organizuje Turistička organizacija Vranja, a pokrovitelj je Grad Vranje.

(Kurir.rs/T.S.)