Foto: Screenshot, privatna arhiva

istraga

STEŽE SE OBRUČ OKO MONSTRUMA: Policija za petama Kontiću koji je zverski pretukao mladića i onesvešćenom mu lomio ruke!

Ivan Kontić (30), osumnjičen da je 24. avgusta u Novom Sadu pokušao da ubije M. M. (28), biće pronađen i uhapšen gde god da se skriva, poručio je juče ministar policije Nebojša Stefanović.

Crna Hronika

Prema njegovim rečima, očekuje se da se Kontić uskoro nađe pred licem pravde, bilo da se "nalazi u Crnoj Gori ili nekoj drugoj zemlji". On je istakao da se intenzivno radi sa policijama susednih država i da Kontić nema gde da se sakrije.

- On će se naći pred pravosuđem Srbije i biće kažnjen - naglasio je ministar. Kontić, koji je rodom Nikšićanin, zverski je pretukao M. M. i namerno mu polomio ruke.

- Predmet je najpre bio u Osnovnom tužilaštvu, jer se Kontić sumnjičio za nanošenje teških povreda, ali je posle koordinacije predmet preuzelo Više tužilaštvo i pokrenulo istragu za teže krivično delo, pokušaj ubistva. U nedelju su uhapšena dvojica njegovih pomagača - podseća sagovornik i dodaje da je za nasilnikom raspisana međunarodna poternica.

Na video-snimku koji je dospeo u javnost vidi se kako jedan mladić tuče drugog, a potom ga okreće na stomak dok on onesvešćen leži na podu i namerno mu svojim kolenima lomi ruke.

- Još se proverava šta je motiv premlaćivanja - kaže izvor i dodaje da je oštećeni dva puta odbio saradnju s policijom. Napad se dogodio ispred kladionice u Novom Sadu u kojoj je Kontić bio direktor.

Odbegli Kontić je inače i diplomirani pravnik i od januara je bio pripravnik u advokatskoj kancelariji. Osim toga, bio je reprezentativac Crne Gore u džudou.

(Kurir.rs/ J. Spasić/ foto Printscreen, Marina Lopičić)