MONSTRUM S DIPLOMOM! Zver iz Novog Sada je pravnik i član Advokatske komore! Iživljavao se nad BIVŠIM KOLEGOM!
Foto: Screenshot, privatna arhiva

Strašno

MONSTRUM S DIPLOMOM! Zver iz Novog Sada je pravnik i član Advokatske komore! Iživljavao se nad BIVŠIM KOLEGOM!

Crna Hronika -

Ivan Kontić (30), koji se sumnjiči za premlaćivanje mladića u kladionici, završio pravni fakultet i od januara radi kao pripravnik u advokatskoj kancelariji

Za Ivanom Kontićem (30), koji je, kako se sumnja, 24. avgusta u Novom Sadu zverski pretukao M. M. (28) i namerno mu polomio ruke dok je bio u nesvesti, juče je raspisana i međunarodna poternica, pošto se sumnja da je pobegao u Crnu Goru.

Dvoje uhapšeno

Kako su saopštili iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, pokrenuta je istraga protiv odbeglog Ivana Kontića zbog sumnje da je brutalnim prebijanjem pokušao da ubije mladića u Jevrejskoj ulici, a u nedelju su uhapšena dvojica pomagača.

- O. L. i L. V. biće privedeni na saslušanje kod tužioca. Jednom se na teret stavlja učestvovanje u tuči, a drugom pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela - preciziraju u tužilaštvu.

foto: Printscreen

Podsetimo, javnost se uznemirila nakon što je osvanuo snimak na kom jedan mladić besomučno tuče drugog, i to naočigled nekoliko osoba. Napadnuti je u jednom trenutku pao, a napadač mu je seo na stomak i pesnicama ga krvnički udarao u glavu dok ga nije onesvestio. Onesvešćenog momka okrenuo je potom na stomak i namerno mu polomio ruke. Nakon objavljivanja uznemirujućeg snimka, oglasili su se MUP i tužilaštvo i saopštili da od prvog dana intenzivno rade na slučaju i pronalaženju osumnjičenog.

- Iživljavanje nad mladićem navodno se desilo u jednoj kladionici u Novom Sadu, a osumnjičeni Kontić je direktor firme koja je osnovala lanac kladionica. Takođe, on je svojevremeno bio i reprezentativac Crne Gore u džudou - kaže izvor.

foto: Printscreen

Šta je bio povod za brutalno premlaćivanje, još nije poznato.

- Prema nezvaničnim informacijama, M. M. i Kontić poznaju se i ranije su se družili. I jedan i drugi su obavljali poslove obezbeđenja u kladionici, s tim što je Kontić i direktor firme koja je osnovala kladionice - kaže izvor i dodaje da je odbegli Kontić fakultetski obrazovan.

AKV potvrđuje

- Završio je privatni pravni fakultet. Radi kao pripravnik u jednoj advokatskoj kancelariji, a čak je i član Advokatske komore Vojvodine - kaže izvor.

Iz Advokatske komore Vojvodine potvrdili su da je Ivan Kontić bio upisan u njihov imenik, ali da je u toku postupak brisanja.

- Upisan je u Imenik advokatskih pripravnika od 9. januara 2020. na advokatsko-pripravničku vežbu kod advokata u Novom Sadu u trajanju od dve godine. U toku je postupak radi brisanja imenovanog iz Imenika - saopštili su iz stručne službe AKV.

DIREKTOR POLICIJE

Dva puta odbio saradnju

foto: Ana Paunković

Vladimir Rebić, direktor policije, rekao je da su za slučaj saznali od medicinskih radnika koji su pružili pomoć nesrećnom mladiću.

- Istog dana smo obavili razgovor s njim. Nije hteo da sarađuje i rekao je da su ga napale nepoznate osobe. Dva dana kasnije, 27. avgusta, ponovo ga je pozvao policijski službenik ne bi li došao do bilo kakvih saznanja, ali nije želeo da da izjavu i rekao je da će doći naknadno s advokatom, što je i učinio 2. septembra. Tada smo saznali za imena osoba, a u međuvremenu smo pribavili video-snimke - rekao je Rebić gostujući na TV Pink.

Kurir.rs/ J. Rafailović Foto: Screenshot, privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track