Foto: MONDO/ P.J.

užas

BRUTALNO UBIJENO 5 ŽENA ZA 14 DANA: Srbiju potresle dve krvave nedelje, nizao se ZLOČIN ZA ZLOČINOM

Crni niz ubistava žena koje su se godinama borile sa nasilnicima počeo je 29. novembra.

Crna Hronika

Dušanka J. (85) pronađena je juče mrtva, a kako se sumnja, ubio ju je suprug. Ovaj stravičan zločin dogodio se juče oko podneva u Novom Sadu, u Ulici Nova 11 u dvorištu kuće u kojoj je žrtva živela sa svojim suprugom Dušanom J. (83). Kako se sumnja, on je nesrećnu ženu usmrtio hicem iz pištolja, a on je zatim ispalio metak sebi u glavu.

Kako nezvanično saznajemo, bračni par nađen je u dvorištu kako sede na stolicama jedno pored drugog, Dušanka je bila mrtva, a Dušan teško ranjen. Sumnja se da je bolest kumovala svemu i da su se nesrećni ljudi dogovorili da zajedno skončaju svoj životni put.

- Poslali su ćerku u banku kako bi ostali sami u kući. Oboje su bili teško bolesni i verovatno su želeli da okončaju svoju muku i reše se ovog života – rekao je izvor blizak istrazi.

Ovo ubistvo dogodio se nepuna 24 sata od zločina u Aleksincu, gde je Saša Prokić ubio svoju bivšu suprugu Milenu, pa potom sebe. Oba ova slučaja poslednja su u nizu crne serije zločina koji su potresli Srbiju u prethodne dve nedelje i ponovo upozoravaju da o nasilju ne sme da se ćuti, te da su i institucije dužne da pomognu žrtvama i sklone ih što dalje od nasilnika.

Crni niz ubistava žena koje su se godinama borile sa nasilnicima počeo je 29. novembra u mestu Bresnica kod Kragujevca. Nakon svađe oko ljubavnih veza Ljubinku P. (61) batinama je usmrtio Dobrivoje Dinkić (61). Telo nesrećne žene pronađeno je sa teškim telesnim povredama u njegovoj kući u naselju Bresnica.

Dobrivoje je policiji priznao ubistvo, i on se pojavio u Kliničkom centru sa simptomima trovanja. Lekarima je rekao da je želeo da se ubije na isti način kao i njegova žena, a onda je policiji priznao da je pretukao nevenčanu suprugu.

Samo deset dana kasnije, 10. decembra, muškarac D. L. (84), kako se sumnja, štapom je pretukao svoju ženu G. L. (80) u porodičnoj kući u Aranđelovcu, pa ju je golim rukama zadavio. Zločin se dogodio u naselju Zlatar, a kako se pretpostavlja, sve se odigralo nakon svađe dvoje supružnika.

Istog dana u beogradskom naselju Voždovac, u ranim jutarnjim satima, Dragoljub N. (62) pištoljem je ubio suprugu Vesnu N. (57), a potom izvršio samoubistvo. Zločin se dogodio u njihovom stanu, a ubica je najpre ženi ispalio hitac u grudi, a zatim presudio sebi.

U danima kada su se dešavala brutalna ubistva jedna žena brutalno je pretučena na Paliluli, dok je druga iz Zemuna sebi prerezala vrat. Prvi slučaj dogodio se pre tačno sedam dana u Beogradu, kada je S. G. (54) pretukao svoju nevenčanu suprugu A. L. (50) u stanu.

Muškarac je ženu pretukao pesnicama toliko brutalno da joj je polomio lobanju, a nakon iživljavanja nad ženom, njemu je određen pritvor. Nije prošlo mnogo, a već u nedelju, tokom svađe sa suprugom, žena (46) prerezala je sebi vrat skalpelom. Ona je sa teškim povredama prevezena u bolnicu.

Kurir.rs/Blic

Foto ilustracija MONDO/ P.J.