Foto: Detective - info.com.ua, Privatna Arhiva, Stefan Stojanović MONDO, Printskrin / You Tube, Dado Đilas

hapšenje u crnoj gori

ISTRAŽITELJI OTKRILI VEZU IZMEĐU ZLOČINA EKIPE BELIVUKA I VOĐE KAVČANA: Ljepoja ubijen jer je organizovao likvidaciju Zvicera?

Crna Hronika
> 13:55h

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su uhapšeni u februaru i od tada su u pritvoru, sumnjiči se za nekoliko brutalnih likvidacija, među kojima je i ubistvo Pink Pantera iz Niša, Milana Ljepoje.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je Ljepoja namamljen, a potom likvidiran u kući u Ritopeku, jer je kriminalna grupa sumnjala da je on organizator pokušaja ubistva vođe "kavčana" Radoja Zvicera u Kijevu 26. maja prošle godine. Navodno, "kavčani" su sumnjali da je Ljepoja angažovao dvojicu Nišlija i poslao ih u prestonicu Ukrajine da ubiju Zvicera. Podsetimo, on je preživeo napad a osumnjičeni su uhapšeni.

- Sumnja se da su zadatak da se osvete Ljepoji dobili od vođe "kavčana" s kojima su blisko sarađivali. U prilog tome da su Belivuk i njegova grupa radili za kavčane, ide i činjenica da su ih posetili u Kotoru neposredno pre hapšenja u Beogradu - podseća sagovornik Kurira.

foto: MUP

Crnogorska policija, podsetimo, uhapsila je sinoć vođu "kavčana" Slobodana Kašćelana, dok se za Zvicerom, kako prenose crnogorski mediji, traga. Milan Ljepoja iz Niša, za kog je Zvicer navodno sumnjao da je organizovao njegovu likvidaciju, javnosti je bio poznat kao učesnik spektakularne pljačke u Dubajiu. Njegov nestanak, prijavljen je policiji u decembru prošle godine. Istražitelji su ubrzo otkrili da je poslednji put živ viđen 9. decembra i to pošto su ga snimile sigurnosne kamere kako ulazi u kuću strave u Ritopeku.

foto: Zorana Jevtić

- Sumnja se da je namamljen da iz Niša dođe u Beograd i sastane se sa ljudima bliskim Belivuku i Miljkoviću. Poslednji put snimljen je kako ulazi u vikendicu koju su, prema do sada prikupljenim dokazima, koristili za mučenje i ubijanje žrtava. Sumnja se da je brutalno mučen, ubijen, a da su se potom članovi grupe oslobodili njegovih ostataka a garderobu zapalili - otkrili su izvori iz istrage.

U istoj kući, kako se sumnja, ubijen su i Lazar Vukićević, Zdravko Radojević i Goran Veličković.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira/Foto: Stefan Stojanović Mondo, Dado Đilas, detective-info.co.uk, Privatna arhiva, MUP, Zorana Jevtić)