Najnovije vesti

VELJA NEVOLJA I MARKO MILJKOVIĆ PRE HAPŠENJA BILI NA SLAVI KOD ZVICERA: Ista krimi grupa planirala ubistvo Belivuka i Kašćelana
Foto: Detective - info.com.ua, Privatna Arhiva, Stefan Stojanović MONDO, Printskrin / You Tube, Dado Đilas

kakavčki klan

VELJA NEVOLJA I MARKO MILJKOVIĆ PRE HAPŠENJA BILI NA SLAVI KOD ZVICERA: Ista krimi grupa planirala ubistvo Belivuka i Kašćelana

Crna Hronika
10:07h

Uprava policije Crne Gore u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom navodno je sprečila i planiranje ubistva Belivuka 22. januara ove godine, što je on na saslušanju negirao

Crnogorska policija traga za Radojem Zvicerom, navodnim vođom kavačkog klana, dok je, prema još nezvaničnim informacijama, Slobodan Kašćelan uhapšen tokom noći u Kotoru.

Crnogorski istražitelji su zajedno sa kolegama iz evropskih zemalja došli do operativnih saznanja da su likvidaciju Podgoričanina Milića Minje Šakovića naručili i finansirali navodni vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov blizak saradnik Milan Vujotić.

Kašćelan je, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora. Navodno je u Kotoru pored Kašćelana uhapšeno još osoba, dok je jedna u Pljevljima, prenose podgoričke Vijesti.

Inače, podsećanja radi, Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i Marko Miljković Mare nakon jedne posete Crnoj Gori privedeni su na beogradskom aerodromu. 

Naime, vođa navijača Partizana, koji je navodno blizak kavačkom klanu iz Kotora, priveden je 29. januara čim je iz Tivta sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", a nakon pet sati provedenih u policiji pušten je.

Oni su tada, navodno, prema informacijama bezbednosnih službi Crne Gore bili gosti Tamare i Radoja Zvicera. Belivuk i Miljković su bili na slavi Zvicerovih - Jovanjdanu. Tada se sprekulisalo da su se Belivuk i Miljković u Crnoj Gori navodno videli i sa Slobodanom Kašćelanom.

Uprava policije Crne Gore u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom te zemlje navodno je sprečila i planiranje ubistva Belivuka i to 22. januara ove godine. Likvidacija je navodno trebalo da bude izvršena u Tivtu, ali je policija osujetila plan kriminalne grupe, što je on negirao na saslušanju u Beogradu. Crnogorski istražitelji otkrili su da je ista kriminalna grupa istog dana planirala da likvidira i Slobodana Kašćelana u Podgorici.

- Plan kriminalne grupe je bio da aktiviraju bombu koju bi postavili tako što bi motociklom prišli njegovom vozilu dok stoji na semaforu i magnetom je prikačili na krov - otkrili su izvori iz istrage.

Crnogorski istražitelji otkrili su i koliko je novca bilo izdvojeno za ubistvo Beograđana u Tivtu i Slobodana Kašćelana u Podgorici.

- Do granica osnovane sumnje utvrđeno je da je neposredni izvršioci trebalo da dobiju, i to za delo u Tivtu, između 700.000 evra i 1,3 miliona evra, a za delo koje je planirano u Podgorici 500.000 evra - rekao je ranije Saša Čađenović, tužilac iz Crne Gore.

Izvor kaže da je interesantno to što je za glavu Veljka Belivuka trebalo da bude plaćeno više nego za glave vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Otkriveno je da je neuspeli atentat na Zvicera prošle godine plaćen 600.000 evra.

Inače, Belivuk i njegov najbiliži saradnik Miljković uhapšeni su 4. februara 

(Kurir.rs/Ekipa Kurira)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja