BELIVUK BORAVIO U ZGRADI KOJU SU PRETRESALI CRNOGORSKI SPECIJALCI: Policija ovog puta proverila i Kaščelana, KAVČANI NA METI
Foto: detective-info.com.ua, Privatna Arhiva, Stefan Stojanović MONDO, Printscreen/Youtube, Dado Đilas

OPSEŽNA ISTRAGA

BELIVUK BORAVIO U ZGRADI KOJU SU PRETRESALI CRNOGORSKI SPECIJALCI: Policija ovog puta proverila i Kaščelana, KAVČANI NA METI

Crna Hronika -

Crnogorske specijalne policijske snage juče posle 16 sati, upali su u naselje Kavača, gde su izvršili pretrese kuća i poseda navodnih vođa i šefova kavačkog klana, Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana.

Pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala satima su juče u Kotoru pretresali pripadnike kavačkog kriminalnog klana, stanove navodnih vođa te kriminalne organizacije, ali i one u kojima žive njihovi telohranitelji, a proveravali su im i vozni park.

Pripadnici tog klana imaju stanove u zgradi u naselju Kavač, koje je juče bilo pod kompletnom opsadom policije, nakon čega je i počeo pretres.

Radoje Zvicer, Kotor, pretres
foto: printscreen YT

Navodno, inspektori su tražili tragove koji bi vrh kavačkog klana mogao dovesti u vezu sa teškim krivičnim delima, drogu i oružje. Prema nezvaničnim informacijama, oduzeto je više predmeta koji će se proveravati, a kavčani su ostali i bez vrednih umetnina.

Iz Uprave policije nakon akcije u Kotoru nisu saopštili da li je i šta oduzeto pretresom, kao ni da li su saslušali navodne vođe tog klana - Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana.

Upravo tu boravili Velja i Mare

U zgradi koja je juče pretresana nedavno su boravili srpski državljani Veljko Belivuk i Marko Miljković, koje srpski istražitelji sumnjiče za više likvidacija. Crnogorska policija tvrdi da je u Tivtu sprečila ubistvo tih Beograđana. U januaru mesecu ove godine Velja Nevolja, prvi put nakon dužeg vremena saslušavan kada je stigao u Crnu Goru, gde je "bio u poseti" Zviceru i njegovoj supruzi.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Mondo/Stefan Stojanović

Pripadnici kavačkog kriminalnog klana i nedavno su, u Podgorici, bili predmet policijske pažnje - uhapšeno je nekoliko osoba koje Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da su planirali likvidaciju Milića Minje Šakovića, jednog od vođa njima suprotstavljenog škaljarskog kriminalnog klana.

Podsetimo, Zvicer je teško ranjen 26. maja prošle godine u sačekuši u kvartu u Kijevu u kojem je živeo. Zbog napada na njega uhapšeni su Baranin Stefan Đukić, prvoosumnjičeni za ubistvo sugrađanina Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića, Podgoričanin Emil Tuzović i državljani Srbije Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi.

Naime, krajem januara Belivuk i njegova "desna ruka" Marko Miljković Mare avionom su otišli do Tivta gde ih je sačekao Zvicer i njegovo obezbeđenje. Nisu se krili, nisu tajno ušli u Crnu Goru, niti su se trudnili da prođu što neprimetnije. Naprotiv, vozili su se Zvicerovim blindiranim kolima, u pratnji obezbeđenja. Miljković, Belivuk i Zvicer u jednom trenutku privedeni u Crnoj Gori na informativni razgovor, a potom pušteni. Boravili su na primorju nekoliko dana, a onda su se Miljković i Belivuk avionom vratili u Beograd.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja