Foto: Profimedia

odluka

CELI ŽIVOT SU JE MALTRETIRALI ZBOG DEBLJINE: Kara je imala 116 KG, jela je samo BRZU HRANU, pa je smršala 50 KG i izgleda TOP!

Žena
> 15:05h

Kara Henderson (34) iz Kalifornije izgubila je gotovo 50 kilograma. Toliko se promenila da je prijatelji čak ne prepoznaju, a stranci je mole za savet.

Nakon što su je u školi zadirkivali zbog prekomerne težine, Kara (34) čvrsto je odlučila da smrša. Kao dijete patila od astme i bilo joj je teško da se bavi sportom. Kao rezultat toga, Kara je nagomilala kilograme zbog čega su je detinjstva maltretirali i svaku noć je plakala.

foto: Profimedia

Udala se 2014. godine, a posle toga se sa suprugom preselila u Severnu Karolinu. Džejson je zbog posla često bio odsutan, a Kara je mnogo vremena provodila sama i bila je depresivna.

foto: Profimedia

Kako bi se lakše nosila sa depresijom jela je brzu i nezdravu hranu, a najteže joj je bilo početkom 2017. godine kad je imala 115 kilograma i teško je mogla da nađe adekvatnu odeću.

Te godine je Kara odlučila da više neće patiti zbog svoje težine i razmotrila je mogućnost operacije kako bi smršavila. U julu 2017. Kara je operacijom uklonila 80 odsto želuca, što joj je smanjilo osećaj gladi. U 16 narednih meseci, Kara je izgubila oko 50 kilograma i sada teži 64 kilograma. Kad je 2019. godine dobila svoje drugo dete, Ivi (18 meseci), Kara je vratila deo kilograma, ali je od tada još jednom smršala.

foto: Profimedia

Gubitak kilograma potpuno joj je promenio život. Pre se nije mogla da se igra sa svojom decom ili penje se stepenicama, a da se jako ne uspuše i ne umori.

Kara veruje da ju je operacija učinila boljom mamom, suprugom i prijateljicom jer sada ima mnogo više energije. Takođe, sada planinari, vozi bicikl, a čak i uči da igra golf.

Karini prijatelji i porodica primetili su ovu promenu te kažu da ona ne samo da izgleda neverovatno, već ima i mnogo više samopouzdanja nego pre operacije.

Međutim, Kara je na svojem Instagramu dobila i mnogo negativnih komentara ljudi koji smatraju da je sada premršava.

foto: Profimedia

kurir.rs