Foto: Printscreen/Tanjug

stigla podrška predsednika

VUČIĆ O HAPŠENJU JOVIČIĆA: Ne znam šta su njegovi razlozi, ali nema zaštićenih ČLANSKOM KARTOM

Politika
> 13:47h

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom hapšenja predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića da podržava nadležne organe koji se bave borbom protiv korupcije i kriminala i dodao da treba da rade svoj posao bez ograničenja.

U obraćanju javnosti rekao je da ne želi da ulazi u pojedinačne slučajeve i ne zna šta su razlozi, ali je naglasio da želi da podrži sve nadležne institucije u borbi protiv kriminala i korupcije.

- Od pravosuđa, preko tužilaštva, pa do policije, svi treba da rade bez ograničenja. Bez obzira na to da li neko pripada partiji koju vodim ili nekoj drugoj. Jer Srbija ne sme da liči na period dvehiljaditih godina kad je pljačka bila glavni i jedini cilj bavljenja politikom - izjavio je Vučić na konferenciji za novinare.

FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić

Vučić je dodao da nema zaštićenih i da nikoga ne može da spase članska karta vladajuće stranke ili učešće u vlasti ukoliko je počinio neko krivično delo.

- To je važna poruka za građane da nema zaštićenih i da bilo koja članska karta ili rukovođenje u stranci nikoga ne moze da spase od reakcije nadležnih organa ako je činio nešto protivzakonito - zaključio je Vučić.

Beogradska policija, podsetimo, uhapsila je sinoć predsednika opštine Palilula i funkcionera Srpske napredne stranke Aleksandra Jovičića (34) i još sedam njegovih saradnika koji su osumnjičeni da su omogućili nelegalne radove u toj beogradskoj opštini.

(Kurir.rs)