KO JE UHAPŠENI PREDSEDNIK OPŠTINE PALILULA JOVIČIĆ: Mladi lav SNS upustio se u malverzacije pa završio sa LISICAMA NA RUKAMA
Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

detalji iz biografije

KO JE UHAPŠENI PREDSEDNIK OPŠTINE PALILULA JOVIČIĆ: Mladi lav SNS upustio se u malverzacije pa završio sa LISICAMA NA RUKAMA

Politika -

Predsednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić (34), koji je sinoć uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja, po struci je diplomirani ekonomista, a na funkciju je ponovo izabran 4. septembra prošle godine.

Rođen je u Srebrenici, a od 1992. godine živi u Beogradu.

Završio je Tehničku saobraćajnu školu, a od 2008. do 2011. bio je na Visokoj poslovnoj školi u Beogradu gde je stekao zvanje ekonomiste strukovnih studija.

Aleksandar Jovičić je od 2006. do 2010. godine radio u jednoj poznatoj kompaniji. Član Srpske napredne stranke postao je 2008. godine. Vremenom je postao predsednik omladine SNS i potpredsednik Izvršnog odbora.

U periodu od 2012. do 2016. godine bio je šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda. Nakon parlamentarnih izbora, održanih u martu 2014. godine, postaje narodni poslanik u Skupštini Srbije izabran na listi Srpske napredne stranke.

Bio je član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, a član delegacije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope bio je u periodu od 2014. do 2016. godine.

Posle izbora 2016. postao je predsednik beogradske opštine Palilula. Iste godine izabran je i za predsednika Izvršnog odbora NALED-a.

Uhapšeni funkcioner je oženjen i otac jednog deteta.

Jovičić je uhapšen zajedno sa još sedam osoba, zbog navodne nelegalne gradnje objekata na toj opštini koji se terete za zloupotrebu položaja.

Sumnjiči se da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track