MAFIJA! JOVIČIĆ PAO ZBOG GRADNJE NA TRASI METROA: Upali u problem zbog novog zakona, pa ŽURILI DA FALSIFIKUJU dokumenta!
Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

inspektori ušli u zgradu opštine

MAFIJA! JOVIČIĆ PAO ZBOG GRADNJE NA TRASI METROA: Upali u problem zbog novog zakona, pa ŽURILI DA FALSIFIKUJU dokumenta!

Crna Hronika -

Večeras je priveden predsednik beogradske opštine Palilula i funkcioner SNS Aleksandar Jovičić! Zajedno sa njim, uhapšeno je još pet inspektora sa opštine Palilula.

Policija trenutno pretresa zgradu Opštine Palilula. On je osumnjičen zbog gradnje na Adi Huji.Jovičić je osumnjičen je za nelegalnu gradnju 12 objekata na trasi metroa.

Kako Kurir saznaje, po zakonu o planiranju i izgradnji, građevinske inspekcije opština imale su rok od dana stupanja na snagu zakona pa do godinu dana da popišu građevinske objekte koji se grade i upute ih na ozakonjenje. To se zloupotrebljvalo pa su tako potpisivali objekte koji su građeni posle 2015. godine. Zbog malverzacija su 2018. godine oduzete nadležnosti opštinskih građevinskih inspekcija, pa je grad preuzeo ove nadležnosti.

Kako se saznaje, opštinska inspekcija Palilule je žurila da pre nego što građevinska inspekcija pređe na grad, falsifikuju zapisnik i da se pokaže da je zgrada građena pre 2015. godine. Naime, 2018. je menjan i Zakon o legalizaciji kada je uneta obaveza legalizacije da, bez obzira na to ima li zapisnika inspekcije, mora da proveri da li je objekat bio vidljiv na snimku pre 2015.

Pre 2018. godine to nije bio slučaj i dovoljan je bio samo zapisnik opštinske inspekcije kao dokaz. Očigledno se ovde žurilo da se sve završi pre stupanja na snagu izmena zakona i pre prelaska inspekcije na grad.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu uhapšeni su Aleksandar Jovičić (1987), predsednik Gradske opštine Palilula i D. V. (1978), odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track