Foto: Dado Đilas, Kurir

skoro pa džabe

KOLIKO POSLANICI PLAĆAJU IĆE I PIĆE U SKUPŠTINI: Espreso 14 dinara, kisela 18, ceo ručak za 330 OVO NIGDE NEMA

Poslanici jedu i piju po bagatelnim cenama, pa za komplet obrok sa sve kolačem plaćaju tek oko 330 dinara

Politika
> 13:57h

Poslanici u restoranu Narodne skupštine jedu i piju za pravu bagatelu. Jeftinije se teško gde može naći, pogotovo u centru prestonice. A kod njih, kompletan ručak, sa sve pićem i dezertom pride košta tričavih 330 dinara!

Recimo, pileći file u sosu sa četiri vrste sira košta 215 dinara, porcija kupus salate 22 dinara, voda, bilo mineralna ili gazirana stoji 18 dinara, dok je parče moskva torte 77 dinara.

foto: Kurir

Juneći gulaš sa testeninom poslanike košta 249 dinara, domaća dimljena kobasica je 143 dinara, dok je, recimo, ramstek na žaru nešto skuplji i košta 319 dinara.

Salate koštaju od 24 do 69 dinara, a variva poput pire krompira ili dinstane boranije od 40 do 70 dinara.

foto: Kurir

I riba je neuporedivo jeftinija nego što je to slučaj u "običnim" restoranima, pa tako filet oslića košta 180 dinara, dok je porcija dimljene pastrmke 347 dinara.

foto: Kurir

Espreso kafa košta 14 dinara, dok je ona s mlekom "čitavih" 21 dinar, a čaj 13 dinara. Za sok od borovnice potrebno je izdvojiti 54 dinara, od jabuke 50, dok fanta košta 51 dinar.

Nije zgoreg napomenuti i da je hrana preukusna, te da može da izađe na crtu i najelitnijim gradskim restoranima.

Inače, u pitanju je restoran Uprave za zajedničke poslove Vlade Srbije, koja i utvrđuje cene, a one su iste u svim državnim institucijama. Kako su ranije objasnili, oni nemaju pravo da zarađuju, zato su cene dosta niže nego u drugim restoranima.

Ivana Žigić, Foto/Source