Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

VELIKO POJAČANJE

ZVEZDIN DOBRI SIN SRĐAN BABIĆ: Tih i miran, kapitalac za Ligu šampiona, idealan partner Aleksandru Dragoviću!

Povratnik iz Portugala radom na pripremama i kvalitetnom predstavom protiv Arisa pokazao da će u novoj sezoni biti uzdanica trenera Dejana Stankovića

Fudbal

Tiho i bez velike pompe Srđan Babić se ovog leta vratio u Crvenu zvezdu sa pozajmice iz portigalske ekipe Famalikao. Visoki i snažni štoper, član zlatne generacije sa Novog Zelanda, produžio je ugovor sa crveno-belima do juna 2023. godine.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Nenametljiv, miran i tih, kao i godinama ranije pojavio se Srđan Babić na prozivci Dejana Stankovića. Ekipa je otišla na pripreme u Austriju, a korpulentni momak iz Republike Srpske je već na prvim treninzima pokazao stručnom štabu sve ono što je o njemu govorio generalni direktor Zvezdan Terzić. Zanimljivo, neki navijači su mu preko društvenih mreža zamerali što se ne smeje i što je vazda, stalno ozbiljan.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Da se radi o kapitalnom pojačanju za Ligu šampiona i da će odlazak Nemanje Milunovića biti bez problema prevaziđen, potvrdio je Srđan Babić u prvoj jakoj kontrolnoj utakmici u Austriji. Na meču protiv zvanično treće ekipe prvenstva Grčke Arisa, Srđan Babić bio je strelac gola glavom posle prekida, a ono što je još važnije odigrao je u odbrani bez greške.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Autoritativan, hladan i siguran na lopti, odmeren u duelu, besprekoran u skoku i što je još važnije na poziciji levog štopera. Već sada deluje da će Srđan Babić biti izuzetno kompatabilan sa Aleksandrom Dragovićem, koji bi uskoro trebalo da se priključi ekipi.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Pohvale koje su javno došle iz usta trenera Dejana Stankovića posle utakmice sa Arisom pokazale su da Crvena zvezda više nego ozbiljno računa na Srđana Babića.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Sa druge strane generalni direktor prvaka države Zvezdan Terzić u izjavi za Kurir nije želeo previše da hvali visokog i snažnog štopera, otkrivši nam da ga je tokom cele sezone pratio u Portugalu:

- Mnogo je Babić napredovao u prethodnoj sezoni. Duplo je bolji, nego što je bio kada je otišao u Portugal.

foto: Starsport©

U nedavnom intervjuu za Kurir Srđan Babić je detaljno objasnio koliko mu je prijalo igranje u ligi Portugala. Tamo je i zapao za oko skautima Brage, ali njihova ponuda od 1.300.000 evra nije po proceni ljudi iz Crvene zvezde bila dovoljna za transfer. Gledajući po svemu u Austriji čini se da je procena čelnika šampiona bila više nego dobra.

Kurir sport/A. R.