PAO NOVI POTPIS NA MARAKANI! Zlatni Orlić sa Novog Zelanda dobio novu priliku u Crvenoj zvezdi
Foto: Fk Crvena zvezda

TRANSFER pijaca!

PAO NOVI POTPIS NA MARAKANI! Zlatni Orlić sa Novog Zelanda dobio novu priliku u Crvenoj zvezdi

Fudbal -

Novi potpis u Crvenoj zvezdi.

Srđan Babić je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do 2023. godine.

Rukovodstvo kluba vredno radi na sklapanju kockica tima koji će u narednoj sezoni pred sobom imati velike izazove koji startuju već 17. jula, a upravo Babićev paraf govori u prilog tome da Crvena zvezda želi da kompletira tim što pre, kako bi bilo vremena za uigravanje. Pre njega su to učinili Dejan Stanković i Aleksandar Katai, a crveno-beli dres u ovom prelaznom roku zadužio je i Aleksandar Dragović.

Levonogi štoper je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u portugalskom Famalikau u kom je ostavio fenomenalan utisak i izdvojio se kao jedan od najboljih defanzivaca tamošnjeg šampionata. Sada je ponovo tu, na raspolaganju Dejanu Stankoviću...

- Drago mi je što sam ponovo u Zvezdi. Produžio sam ugovor, čeka nas naporan rad na pripremama u Austriji i na meni je da se izborim za minutažu. Dugo sam u klubu, neće biti perioda adaptacije, jer poznajem rad stručnog štaba. Neće biti problema oko uigravanja i radujem se novim izazovima- istakao je defanzivac rođen 1996. godine.

Babić je u Crvenu zvezdu stigao 2017. godine i zabeležio 79 nastupa uz sedam postignutih pogodaka. Prethodnu takmičarsku godinu proveo je u Famalikau u kom se na 29 mečeva jednom upisao u strelce. U dosadašnjem delu karijere nosio je dresove Vojvodine, Real Sosijedada i Reusa, a ujedno je prošao i sve mlađe kategorije reprezentacije Srbije i bio deo tima koji je na Novom Zelandu 2015. godine postao svetski šampion u konkurenciji fudbalera do 20 godina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track