Foto: Profimedia

recept

LETNJA PASTA KOJA JE IDEALNA ZA LETO! Testenina sa krastavcem, maslinama i paradajzom OSVEŽAVA, spremna za tili čas!

Žena

Ukoliko ste u potrezi za brzim, osvežavajućim idejama za lagani ručak ili večeru, letnja pasta sa paradajzom, krastavcem i maslinama koja može da se jede topla i hladna je prava stvar za vas.

foto: Profimedia

Sastojci:

400 g male paste po izboru

3 čena belog luka

500 g čeri paradajza

350 g krastavca

svežnjić vlašca (opciono)

pola svežnja bosiljka

15 crnih maslina bez koštica

5 kašika jabukovog sirćeta

10 kašika maslinovog ulja

so, biber

Priprema:

Skuvajte testeninu al dente zajedno sa belim lukom (beli luk sklonite sa strane, trebaće vam još), ocedite i dobro rashladite pod mlazom vode (ako se odlučite za hladnu varijantu). Paradajz, krastavac, masline, vlašac i bosiljak iseckajte i pomešajte sa testeninom. Izgnječite beli luk, dodajte mu so, jabukovo sirće i maslinovo ulje i dobro promešajte. Tu smesu dodajte u testeninu i promešajte, začinite još solju i biberom ako je potrebno.

foto: Profimedia

Kurir.rs/I.B.

Bonus video: