Foto: Kurir

apelacioni sud

OSUĐEN OTAC MONSTRUM IZ VRŠCA: Mišel nasmrt pretukao tek rođenog sina jer mu je smetalo kad beba POČNE DA PLAČE

Crna Hronika

Mišel Tot (31) koji je je 25. juna prošle godine nasmrt pretukao jednomesečnog sina u porodičnog kući u Vršcu pravosnažno je odlukom Apelacionog suda u Beogradu osuđen na 18 godina zatvora.

- Okrivljeni Mišel Tot je oglašen krivim što je od početka juna meseca do 25. juna 2020. godine u više navrata primenom nasilja ugrozio telesni integritet maloletnog člana svoje porodice usled čega je nastupila smrt njegovog sina rođenog 3. maja 2020. godine - navodi se u presudi suda na koju se Mišel Tot žalio.

Podsetimo, Tot je tokom suđenja priznao da mu je smetalo kad beba plače i da je detetu udarao šamare. Kobnog 25. juna prošle godine, udario je dečaka dva puta, a beba više nije plakala. Odveli su ga kod lekara koji su primetili hematom na glavi i obavestili policiju. Otac je odmah uhapšen, a beba je preminula 7. avgusta.

foto: Kurir/T.S.

Apelacioni sud u Beogradu u svojoj odluci naveo je da je sud dobro u delu odluke o kazni cenio i olakšavajuće okolnosti odnosno činjenicu da je Tot bio u stanju smanjene uračunljvosti, ali ne bitno, kao i da nije osuđivan.

- Kao otežavajuće okolnosti sud je cenio činjenicu da je njegov maloletni sin u vreme izvršenja dela imao napunjenih mesec dana starosti i da u tom izrastu nije bio u stanju da na bilo koji način ispolji protivljenje ili da se na bilo koji način nasilju suprotstavi, potom vremenski period u kome je nasilje višestruko ponovljeno i nedozvoljavanje od strane okrivljenog ni majci deteta T.M, ali ni njenoj majci N.M. da zaštite maloletno dete, pa ja pravilno postupio kad je okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina nalazeći da je ista nužna za ostvarivanje svrhe kažnjavanja - naveo je Apelacioni sud u svojoj odluci.

(Kurir.rs/J.S.)