NOVI VRŠILAC DUŽNOSTI

TREBA VRATITI DOSTOJANSTVO NARODNOM POZORIŠTU! Bule Goncić najavio korenite promene POŠTOVAĆE SE SRPSKO KULTURNO NASLEĐE

Pop kultura
> 09:50h

Glumac Svetislav Bule Goncić imenovan je za vršioca dužnosti Narodnog pozorišta, nakon što je na sednici Vlade Srbije smenjena upravnica Ivana Vujić.

O problemima sa kojima se bori nacionalni teatar, kao i o budućnosti ustanove u jutarnjem programu Kurir televizije govorio je upravo Bule Goncić.

foto: Kurir televizija

- Ovo je jedan period u kome treba vratiti dostojanstvo Narodnom pozorištu i postaviti jedan normalan tok rada. To je skup problema koji mogu da napadnu Narodno pozorište, ali i ostale ustanove kulture, u pitanju je problem strukture preduzeća koji pripada jednom drugom vremenu i jedan koncept na sceni, koji je nasleđen iz jednog drugog vremena, tako da nisu u pitanju samo upravljačke strukture i repertoar, već je potrebna jedna korenita promena i definisanje neke nove estetike - kaže Svetislav Bule Goncić, novi v.d. upravnik Narodnog pozorišta.

foto: Kurir televizija

- Nije u pitanju modernizacija, već stvar poštovanja. Srbija sada definiše svoj identitet i u tom redefinisanju mi moramo da poštujemo jedno srpsko kulturno nasleđe. Poštujući sve te stvari, mi moramo da pratimo vreme u kome se nalazimo - istakao je Goncić.

- Mi imamo izuzetne mlade pisce i to treba naglasiti, ali siguran nosilac te nove estetike treba da bude budućnost. Na nama je da napravimo platformu, a na mladim ljudima je da iznesu tu novu estetiku.

Kurir.rs

Bonus video: