Foto: Shutterstock, Printscreen/Instagram/moj_beo_grad

STANODAVCI PRETERALI, PA DOBILI I MOLBU: Izdaju starudije od pokojnika i šupe za 400 €, džabe vam centar grada kad šetaju pacovi!

Beograd

Potražnja za stanovima u Srbiji, a posebno u Beogradu, ne jenjava - bilo da je reč o izdavanju ili kupovini.

Kako potražnja diktira cenu, tako su i kirije dodatno porasle, a uprkos tome pomama ne prestaje.

Ta pomama svakako da ide na ruku vlasnicima koji od kirije mogu čak da uprihoduju solidnu zaradu za život, a podstanarima se žuri da što pre nađu idealni dom.

Koliko god da ima savesnih vlasnika stanova, čini se da toliko ima i onih kojima je samo zarada na umu, pa često, daju u zakup i ono što se ne može nazvati pristojnim mestom za život.

foto: Shutterstock

U poslednje vreme, društvene mreže su preplavljene mnogim oglasima gde stanodavci traže i pomalo nerealne cene za ono što nude.

Jedna sugrađanka je zato rešila da im uputi molbu:

"Mislim da je krajnje vreme da se upristojite od kirija koje ste dobijali. Starudije od pokojnika, prljavština, sklepan nameštaj, buđ, vlaga. Sutereni i šupe 300 - 400 evra? Sram vas bilo. Ljudi koji traže stanove svoje nemaju, rade za platu koju vi tražite za skladišta. Stavite realne cene u odnosu na šta to liči bez obzira na lokaciju. Džabe vam centar grada kad pacovi šetaju", poručuje ova sugrađanka objavi na Instagramu.

foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad

U zavisnosti od toga da li se studenti opredeljuju za samostalni ili cimerski život, odnosno manje ili veće stanove, okvirne cene nekretnina za izdavanje u atraktivnim opštinama za studente u Beogradu se kreću od 270 evra za garsonjere i jednosobne stanove i od 450-500 evra za veće i prostranije stanove.

(Kurir.rs)