LED I SNEG

AUTOMEHANIČAR OTKRIVA ONO ŠTO ZIMI ZANIMA SVAKOG VOZAČA: Lako odledite bravu ili zaleđena vrata na automobilu

Društvo

Niske temperature donose brojne probleme vozačima, pre svega sa zamrznutom bravom, zaleđenim vratima, prestankom rada motora, ispražnjenog akumulatora itd.

Blagoje Šipetić, automehaničar za Kurir televiziju kaže da već u jesenjem periodu, pored redovnog održavanja, vozilo treba pripremiti za zimu.

foto: Kurir TV

"Zamena ulja, proveriti tečnost za hleđenje motora, proveriti na kojoj temperaturi zamrzava, ako treba zameniti, proveriti pranje stakla, sipati tečnost protiv zamrzavanja", kaže Šipetić.

Kragujevčanin dodaje da u slučaju zamrznutih brava i vrata, treba uraditi sledeće:

"Kederi i gume oko vrata zalede i zalepe se preko noći, pogotovo kada je ledena kiša, kada je potrebno pajserom otvoriti, ali da ne dođe do oštećenja možete korirititi glicerin u špricu, namazati kedere vrata i brave, pa i ako dođe do zamzavanja dovoljno je dunuti ili ključ ugrejati upaljačem", objašnjava Šipetić.

Kaže da postoji rešenje prskanje CO2, ugljen dioksidom.

"Može se kupiti u svakoj prodavinci auto-delova, odmrazava 100 odsto bez oštećenja", navodi sagovornik Kurir televizije.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video: