Foto: Starsport©

baš ga briga

RIŠAIROV PROMAŠAJ GODINE: Navijači Crvene zvezde ismevaju ŽIVKOVIĆA, a on godišnje zarađuje 420.000 EVRA!

Napadač iz Holandije ostao bez bonusa

Fudbal

Promašaj Rišaira Živkovića u meču protiv TSC ući će u anale domaćeg fudbala i sve TV špice. Nestvaran potez skupo plaćenog pojačanja Crvene zvezde, koji je svojim promašajem praznog gola sa 11 metara naterao na razmišljanje čelnike kluba, da li je on uopšte pojačanje za šampiona Srbije. Na stranu to, što je bio u ofsajdu i što bi mu sudija poništio gol, da ga je dao.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Navijači Crvene zvezde na društvenim mrežama dali su mu već nadimak "Mister promašaj", ili da bi trebalo da "uzme naočare". Častili ga raznim pogrdnim nazivima posle pobede nad TSC (3:2), pisali da je trećeligaški igrač...

Da podsetimo, kada je Rišairo Živković došao u Crvenu zvezdu krajem avgusta sa sobom je poneo epitet jednog od najtalentovanijih fudbalera poniklih u Holandiji.

I ugovor koji mu je spremljen na Marakani bio je po evropskim standardima. Crvena zvezda nije štedela. Živković je odbio prvobitnu ponudu od 360.000 evra po sezoni i izboksovao sumu od 420.000 evra.

Plus, uneo je u svoj ugovor određene stavke koje nisu bili karakteristične za naše podneblje. A, tiču se bonusa. Ukoliko se Crvena zvezda bude plasirala u Ligu šampiona, dok Rišairo Živković bude njen član, biće nagrađen sa 100.000 evra. Za potencijalnni ulazak u Ligu Evrope dobiće 50.000 evra, a za proboj u Ligu konferencije 25.000 evra.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Ako bude učestvovao u osvajanju titule Holanđanin će inkasirati 30.000, dok je premija za kup 20.000 evra.

I sad dolazimo do ključnih stavki, a koje se tiču meča sa TSC i velikog promašaja. Za individualni učinak bonusi su sledeći - svaki Živkovićev gol biće premiran sa 2.000 evra, a svaka asistencija sa 1.000 evra. Zlonamerni su posle utakmice u Bačkoj Topoli komentarisali da je napadač rođen u Asenu Crvenoj zvezdi uštedeo 2.000 evra.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Rišairo Živković nije mnogo oštetio budžet crveno-belima ove jeseni. Odigrao je 18 utakmica za Zvezdu i proveo 534 minuta na terenu. Bio je strelac na samo jednom meču i to u Kupu Srbije, za pobedu nad Inđijom od 1:0. Asistenciju nije upisao.

Kurir sport