Foto: www.crvenazvezdafk.com

poverenje mladima

DEJAN STANKOVIĆ ODABRAO KOGA VODI NA PRIPREME: Zvezdina deca će dobiti šansu da se nametnu, treniraće na Kipru sa prvim timom

Velika prilika za naderen klince sa Marakane

Fudbal

Dejan Stanković rekao je da će ove zime na pripreme na Kipar, a onda i u Tursku povesti veći broj mladih fudbalera Crvene zvezde. Trener želi da ukaže pažnju najtalentovanijim momcima, a neki od njih će tokom proleća ostati uz prvi tim.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Na prozivci Crvene zvezde 10. januara na Marakani pojaviće se dobro poznata lica. Sa prvim timom na pripreme će Vladimir Lučić (19), levokrilni fudbaler koji je imao fantastičnu polusezonu u redovima ekipe IMT.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Pored njega, šansu će dobiti i Stefan Leković (17), mladi i visoki defanzivac omladinskog tima Crvene zvezde. On je ove jeseni blistao u domaćem prvenstvu i Ligi šampiona za mlade.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Braća Jovan i Nikola Mituljikić (18) biće pod posebnom prismotrom stručnog štaba Crvene zvezde, posle solidne polusezone u Grafičaru. Jovan koji je u Prvoj ligi dao pet golova igra na poziciji ofanzivnog veznog, dok je Nikola dao tri gola u istom takmičenju i najbolje se snalazi kao desno krilo.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Tu je i Ibrahim Mustafa (21) centralni vezni iz Gane koji je takođe jesenji deo proveo u Prvoj ligi igrajući za Radnički iz Sremske Mitrovice. Fizički je jači od svih mladića sa kojima će ući u prvi tim, pa ukoliko zadovolji, ne bi bilo iznenađenje da ostane uz prvi tim na proleće.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Na spisku putnika za pripreme mogao bi da se nađe i Nikola Stanković (18) koji je već trenirao sa prvim timom i koji je u Grafičaru igrao na nekoliko pozicija. Kod Boška Đurovskog bio je sjajan na mestu desnog beka, dok ga je Marko Neđić vratio u vezni red.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Prilika čeka i Andriju Radulovića (19) momka koji igra na poziciji desnog krila i koji je prvi deo sezone proveo na kaljenju u Grafičaru. Mladi Kotoranin igrao je za prvi tim Crvene zvezde, bio i strelac golova u Superligi.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Prava je šteta što na pripreme neće ići Ilija Babić (19). Ovaj mladić koji igra na poziciji klasične "desetke" pravi je plejmejker tima i fudbaler pred kojim je svetla budućnost. Nažalost, Babić ima mononukleozu i propustio je prvi deo sezone, pa će tek od leta biti u punom trenažnom procesu.

Kurir sport/A. R.