Problem sa zapaljenim smećem konačno rešen, Foto: Privatna Arhiva

EPILOG DRAME U BLOKU 61

U STANU POKOJNOG MIROSLAVA ZAPALJENO SMEĆE STAJALO JE 25 DANA! Taj problem je konačno rešen, STANARI SU SADA BEZBEDNI (FOTO)

Velike količine đubreta juče su 25 dana nakon požara iznete iz stana na 11. spratu zgrade u Ulici dr Ivana Ribara 57 u novobeogradskom bloku 61 koji je izgoreo 5. januara, a čiji je vlasnik sada nažalost pokojan

Društvo

Miroslav I. (77) kom je stan na 11. spratu zgrade u Ulici dr Ivana Ribara 57 u novobeogradskom bloku 61 izgoreo 5. januara umro je u zatvorskoj bolnici, a stanari te zgrade 25 dana strahovali su od nove opasnosti - požara, poplave, zaraze.

Tako je bilo sve do juče, kada su gradske službe iznele gomile smeća koje je Miroslav sakupljao godinama.

FOTO: Privatna Arhiva
FOTO: Privatna Arhiva
FOTO: Privatna Arhiva
FOTO: Privatna Arhiva

Pre nego što ih je sačekala tužna vest o smrti suseda o kom su brinuli i po izbijanju požara u njegovom stanu, smeštajući ga u podrum da spava i tražeći prihvatni centar za njih, ujedno su pokušavali da nađu rešenje i očiste smeće koje je on godinama sakupljao u stanu, a zbog kog je vatra i buknula silovito tog 5. januara.

Rešenje je došlo kada se saznalo da je Miroslav I. u otkup tog stana ušao 1993. godine, ali da je na pravo nosioca javne svojine od 2014. godine upisan Grad Beograd. Zato su ekipe JKP "Gradska čistoća" očistile stan juče.

- U zgradi se oseća jak smrad, ali je bitno da se čisti. Ekipe koje su došle vredno rade - rekao je Nenad S. iz ove zgrade.

Ono što sada stanare te zgrade čeka jeste sanacija štete u oštećenim stanovima, hodniku, ali bojazni od nove opasnosti više nema.

Podsetimo, Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu protiv Miroslava I. je podnelo krivičnu prijavu zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

Prijava je podneta 10. januara, priveden je 16. januara, da bi tri dana kasnije preminuo u zatvorskoj bolnici.

Kurir.rs / S. Trajković