MIROSLAV (77) GODINAMA GOMILAO ĐUBRE U STANU! Optužen je da je zapalio stan, pa UMRO U ZATVORSKOJ BOLNICI (FOTO)
Smeće u stanu Miroslava I., Foto: Suzana Trajković

TUGA

MIROSLAV (77) GODINAMA GOMILAO ĐUBRE U STANU! Optužen je da je zapalio stan, pa UMRO U ZATVORSKOJ BOLNICI (FOTO)

Društvo -

O njegovoj smrti informacija je stigla telegramom

Miroslav I. (77), koji je 5. januara ostao bez stana na 11. spratu zgrade u Ulici dr Ivana Ribara 57 u novobeogradskom Bloku 61 nakon požara, preminuo je u zatvorskoj bolnici.

On je u pritvoru završio nakon što je, kako Kurir saznaje, Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu protiv njega podnelo krivičnu prijavu zbog krivičnog dela izazivanja opšte opasnosti.

Prijava je podneta 10. januara, u međuvremenu je on odbijao zbrinjavanje Centra za socijalni rad, jer nije imao gde da stanuje, i spavao je u hodniku zgrade.

Priveden je 16. januara po nalogu nadležnog tužioca, da bi tri dana kasnije, 19. januara, preminuo u zatvorskoj bolnici.

Uzor smrti zasad nije poznat. Stanari zgrade o njegovoj smrti su obavešteni telegramom. Pojedini su smatrali da je on namerno izazvao požar.

Pre nego što ih je sačekala tužna vest o smrti suseda, o kom su brinuli i po izbijanju požara u njegovom stanu, smeštajući ga u podrum da spava i tražeći mu prihvatni centar, ujedno su pokušavali da nađu rešenje i očiste smeće koje je on godinama sakupljao u stanu, a zbog kog je vatra i buknula tog 5. januara.

Zapaljeni stan u bloku 61
foto: Suzana Trajković

Pretila im je opasnost da će radijatori zbog snega koji upada u stan bez prozora popucati duž cele vertikale i dovesti sve u novu opasnost.

Kucali su na mnoga vrata. Tada se saznalo da je Miroslav I. u otkup tog stana ušao 1993. godine, ali da je na pravo nosioca javne svojine od 2014. upisan Grad Beograd. Nakon što se napokon, posle 25 dana borbe suseda da se sazna ko je nadležan da očisti smeće iz tog stana, utvrdilo da je vlasnik stana zapravo sam Grad, ekipe JKP "Gradska čistoća" danas bi, kako smo saznali, trebalo da uklone smeće iz tog stana.

To će susedima sada pokojnog Miroslava omogućiti da saniraju štetu nastalu tokom požara od vode koja se slivala tokom njegovog gašenja, a ukloniće se i mogućnost od potencijalne zaraze i izbijanja neke nove opasnosti.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track