Foto: Shutterstock

Preukusan

SOČNI KOLAČ OD POMORANDŽE: Oduševiće vas njegov ukus, a i kuća će baš lepo zamirisati

Žena

Sad, kad je sezona sočnih pomorandži, bila bi prava šteta da ne napravite ovaj desert. Samo jedna mala napomena pre nego što počnete sa pripremom: koru obavezno temeljno operite pre nego što je izrendate!

foto: Profimedia

Sastojci:

150 g omekšalog maslaca

250 g šećera

4 velika jajeta

3 velike pomorandže

250 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Papirom za pečenje obložite četvrtasti pleh (20 x 20 cm).

2. Dobro izmiksajte maslac i šećer. U to postepeno dodavati četiri žumanceta, a potom i sok i koricu pomorandži.

3. U posebnoj posudi pomešati brašno i prašak za pecivo i postepeno ih dodati u već pripremljenu smesu. Promešati špatulom ili varjačom.

4. Penasto mikserom umutiti belanca u čvrst sneg i lagano ga umešati u prethodnu masu.

5. Testo prebaciti u pripremljenu posudu i peći 40-45 minuta. Proveriti čačkalicom da li je biskvit gotov.

6. Kolač pospite šećerom u prahu, pre posluživanja sačekajte da se ohladi i uživajte u njemu uz šolju čaja.

foto: Profimedia

Kurir.rs/N.B.

Bonus video: