NAJZDRAVIJE MLEČNE MASTI: Maslac jača imunitet, čuva štitnu žlezdu i srce
Foto: Shutterstock

NAJZDRAVIJE MLEČNE MASTI: Maslac jača imunitet, čuva štitnu žlezdu i srce

Žena -

Maslac, osim što je jako ukusan, ima i brojna zaštitna svojstva za naše zdravlje. Bogat je vitaminom A koji je potreban za očuvanje zdrave štitne žlezde, pravilno funkcionisanje srca i vaskularnog sistema, ali i dodatno jača imunološki sistem. Takođe, sadrži i lecitin, supstancu koja pomaže u pravilnoj asimilaciji i metabolizmu holesterola i drugih masti, kao i brojne antioksidante koji nas štite od slobodnih radikala koji oštećuju arterije.

Vitamin D pomaže u jačanju kostiju, a vitamin K2 neophodan je za optimalan rast dece. Mnogi ljudi se odreknu maslaca zato što misle da ih masti goje. Naprotiv, kratki i srednji lanci masnih kiselina iz maslaca koriste se za bolju energiju. Pored toga, bogat je drugim hranljivim stvarima koji nas čine sitima za razliku od magrarina koji telu ne pruža ono što mu treba, pa tako izaziva glad i potrebu za prejedanjem.

foto: Promo

Ukoliko spadate u obožavaoce dobrih sendviča, bolje je da se odlučite za namaz od maslaca jer ćete pored savršenog ukusa napraviti i bolji izbor kada je vaše zdravlje u pitanju, pa slobodno uživajte u punom ukusu pravog maslaca.

Promo tekst/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track