Foto: Profimedia

male promene, bolji ukus

AROMATIČNI PIRE PRSTE DA POLIŽETE: Ukus mu je vrhunski, a odlično se slaže uz PILETINU ili šnicle (RECEPT)

Žena

Mislimo da nema osobe koja ne voli pire krompir. Međutim, uvek ga pravimo na isti način, a postoji još mnogo varijacija na temu koje su vrlo dekorativne i ukusne. Ovo je jedna od njih.

foto: Profimedia

Sastojci:

4 krompira

1/4 šolje mleka

30 g margarina

struk praziluka

pola kašičice belog luka u prahu

so i biber po ukusu

150 g šunke

foto: Profimedia

Priprema:

1. Skuvajte krompir, procedite, ispasirajte i dok je još vruć, dodajte margarin i mleko.

2. Sve dobro izmešajte, da masa bude kremasta, pa dodajte sitno seckanu šunku i praziluk.

3. Začinite belim i crnim lukom u prahu i biberom. Posolite po ukusu.

4. Poslužite uz meso po izboru.

foto: Profimedia

Kurir.rs

Bonus video: