OVIH 9 TRIKOVA ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT I UŠTEDETI VREME: Evo kako najbrže da očistite kuću, ali i da provučete KONAC KROZ IGLU!
Foto: Profimedia

savet

OVIH 9 TRIKOVA ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT I UŠTEDETI VREME: Evo kako najbrže da očistite kuću, ali i da provučete KONAC KROZ IGLU!

Žena -

Kako biste što pre završili kućne poslove važno je da znate neke svakodnevne trikove koji štede vreme. Ovih devet trikova će vam omogućiti da više vremena provedete sa svojom porodicom.

1. Uklonite nalepnice fenom

Neke nalepnice teško skinuti je s limenki koliko god se trudili. Sledeći put pokušajte da oh uklonite, odnosno otopite uz pomoć fena za kosu.

2. Navucite konac na iglu uz pomoć dlana

Stavite konac na dlan tako da leži ravno. Nemojte ga povlačiti. Uzmite iglu u ruku, okrenite je tako da donja polovina bude okrenuta prema niti. Provucite iglu uz konac i ispravite je.

konac, igla
foto: Profimedia

3. Kako bi banane što duže ostale sveže koristite foliju

Rok trajanja ovog voća će se produžiti ako prekrijete folijom njihovu peteljku.

4. Očistite kauč uz pomoć lateksa i lepka

Ovo jeo odličan način da se rešite dlaka sa kauča - pogotovo ako imate kućnog ljubimca. Jednostavno nanesite 1-2 kapi lepka na rukavice od lateksa i prelazite rukom preko kauča.

5. Očistite pločice električnom četkicom za zube

Ako imate kojim slučajem staru električnu četkicu koju ne koristite vreme je da je iskoristite. Ako nemate električnu, za čišćenje pločica možete iskoristiti i običnu četkicu.

Neuredno kupatilo, Četkica za zube, Pasta za zube
foto: Profimedia

6. Iskoristite sirće za glavu tušu

Kako biste očistili rđu sa glave tuša, zamotajte je u vrećicu sa sirćetom i ostavite preko noći. Do jutra će rđa potpuno nestati.

7. Opruge iz hemijske olovke štite punjače

Svi mi s vremena na vreme moramo da kupimo nove punjače. Kako biste svoje punjače zaštitili od neželjenog uvrtanja i loma, koristite oprugu iz stare hemijske.

8. Stavite kockice u tečni sapun

Ako vaša deca pranje ruku smatraju dosadnim učinite im to zanimljivim. Možete ubaciti kockice ili druge male igračke koje vaša deca imaju u tečni sapun.

9. Stavite čašu vode u mikrotalasnu Kada grejete ostatke u mikrotalasnoj pećnici, oni se osuše i miris postane ustajao. Sledeći put pokušajte da stavite čašu vode uz picu ili pitu koju zagrevate, piše "Brightside".

mikrotalasna
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:14

KURIR ISPRED KUĆE ROKVIĆA NA BEŽANIJSKOJ KOSI: Nikola nem od bola i tuge, brojni prijatelji i kolege izjavljuju saučešće porodici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track