Foto: FK Crvena Zvezda, Profimedia

bila bi to bomba

VUČINIĆ JE HTEO DA KARIJERU ZAVRŠI U ZVEZDI: Jeste, zvao me je TERZA, volim taj klub, ali kako da dođem kad sam bio NAGRĐEN!

Bivši centarfor Juventusa zbog povrede nije došao na Marakanu

Fudbal

Mirko Vučinić je uz Dejana Savićevića i Predraga Mijatovića nešto najbolje iz sveta fudbala što je Crna Gora iznedrila. Nekadašnji fudbaler Lećea, Rome i Juventusa imao je otvoreni poziv Zvezdana Terzića da karijeru završi u Crvenoj zvezdi.

foto: Instagram

Poziv iz Beograda itekako je prijao Mirku Vučiniću, međutim do saradnje nije došlo.

- Zvezda je nešto posebno! To je najveći klub s ovih prostora. Zvao me je Zvezdan Terzić, ali ja nisam bio u stanju da igram, koleno mi je bilo nagrđeno. Osim toga, imao sam ugovor sa Al Džazirom i rekao sam to Terzi. On je rekao: "Ma samo ti kaži jesi li spreman da dođeš, sve ćemo rešiti". Međutim, nisam bio spreman. Ja volim Zvezdu. Navijao sam za nju kao mali, navijam i danas - bio je iskren u razgovoru za Informer Mirko Vučinić (38).

foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Rođeni Nikšićanin kaže da nije imao radne navike većim delom karijere.

- Ja sam bio malo čudan igrač. Do 30. godine praktično nisam trenirao. Od 30. sam počeo malo više. Ipak, zadovoljan sam, nemam za čim da žalim. U Italiji sam osvojio sve što se može osvojiti po dva puta. Kažu svi da sam mogao više ali vreme se ne može vratiti. A i da se vrati, ne verujem da bih nešto menjao. Takav sam, u trenutku odlučujem šta mi se radi, bez obzira na posledice.

foto: Starsport

Danas je u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Crne Gore, želi da postane trener.

- Jedno vreme sam igrao golf stalno, a onda sam ga zamenio padelom. Volim da popijem dobro vino i popušim dobru cigaru. Nisam tip za izlaske, više sam za mirnije varijante. Nađem se sa društvom i odemo kući u ponoć. Ne prija mi više haos. Slušam svoju muziku, narodnjake, one od pre deset godina. Ove nove i ne znam. Ranije se dešavalo da pozovem nekog pevača da dođe za Italiju, sad samo mirna varijanta - otkrio je Vučinić.

Kurir sport