ZVEZDA NE PAMTI VOŽDOVAC PO DOBROM: Dva poraza kao RAK RANA, Delije su igračima SKIDALI DRESOVE, tamo je i TITULA izgubljena!
Foto: Starsport

bitna utakmica

ZVEZDA NE PAMTI VOŽDOVAC PO DOBROM: Dva poraza kao RAK RANA, Delije su igračima SKIDALI DRESOVE, tamo je i TITULA izgubljena!

Fudbal -

Crveno-beli se dva puta spotakli protiv Zmajeva, u poslednjih deset utakmica upisali isto toliko pobeda

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju danas ekipi Voždovca (15.00) na Krovu. Nimalo lak zadatak za četu trenera Dejana Stankovića, posle trijumfa u derbiju nad Partizanom (2:0) i činjenice da su crveno-beli umeli da se okliznu nekoliko puta protiv "zmajeva".

Statistika je na strani Crvene zvezde, u poslednjih deset utakmica upisali su crveno-beli isto toliko pobeda. Međutim, navijači dobro pamte dve utakmice.

Crvena zvezda, Voždovac
foto: Starsport

Prva je ona odigrana 22. septembra 2013. godine na stadionu Obilića. Voždovac je tada iznenadio Crvenu zvezdu, pobedio rezultatom 1:0 (1:0), a jedini gol na meču postigao je Adam Marušić, danas igrač Lacija, dok je trener bio Nenad Lalatović. Bio je to ogroman šok za trenera Slavišu Stojanovića i ekipu koj je igrala u sastavu - Bajković, Petković, Lazić, Martinović, Mijailović, Kovačević, Gogić, Pečnik, Ninković, Vešović, Dauda. Na klupi su bili: Vesić, Krneta, Mladenović, Savićević, Milunović, Kasalica i Mrđa.

Delije su na kraju, posle poraza, naterale fudbalere Crvene zvezde da skinu dresove, a uzvikivali su im:

Crvena zvezda, Voždovac
foto: Starsport

- Dokle da nas brukate? Manekeni! Igrajte fudbal!

Jedini fudbaleri koji nisu morali da skinu dresove bili su Miloš Ninković i Boban Bajković, dok Nenad Milijaš, Savo Pavićević i Darko Lazović nisu igrali na toj utakmici. Na kraju sezone, Crvena zvezda je ipak bila šampion, vrativši titulu na Marakanu posle šest godina.

Crvena zvezda, Voždovac
foto: www.crvenazvezdafk.com

Drugi duel sa Voždovcem koji po dobrom ne pamte navijači imao je daleko negativnije posledice po klub. Igran je na Đurđevdan 2017. godine i to na stadionu na Krovu, a završen je trijumfom Voždovca rezultatom 3:2 (2:0). Strelci za Zmajeve bili su - Dušan Anđelković (autogol), Stefan Dražić i Nikola Srećković, dok su golove za Zvezdu postigli Aleksandar Luković iz penala i Marko Poletanović.

Crvena zvezda, Voždovac
foto: www.crvenazvezdafk.com

Junak utakmice bio je golman Voždovca Zoran Popović, danas član Crvene zvezde, koji je činio čuda na gol liniji. Crvena zvezda igrala je u sastavu - Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Donald, Le Talek, Milijaš, Ruiz, Plavšić, Boaći. Na klupi su bili: Kahriman, Poletanović, Ristić, Adžić, Srnić, Vujaklija, Sikimić. Zbog crvenog kartona nije igrao Gelor Kanga.

Crvena zvezda, Voždovac
foto: www.crvenazvezdafk.com

Tim trenera Miodraga Božovića doživeo je nokaut, a Partizan je iskoristio taj kiks i stekao prednost koju nije ispustio do kraja prvenstva. Da su dva večita rivala ostali sa istim brojem bodova, Zvezda bi uspela da zadrži titulu, ovako sa tri poena manje, zbog kiksa protiv Voždovca, trofej je otišao u Humsku.

Crvena zvezda, Voždovac
foto: www.crvenazvezdafk.com

Otada, pa do današnje utakmice Crvena zvezda nije doživela poraz u mečevima protiv Voždovca. Poslednji duel dva kluba odigran je u decembru prošle godine, na stadionu "Rajko Mitić". Bilo je 1:0 za Zvezdu, golom Mirka Ivanića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track