Foto: K1

Iskrena

NISAM IMALA PARA DA JEDEM! Jelena Đoković otkrila kako je postala VEGAN i poslala važnu poruku: Ne savetujem vam da radite to!

Žena

Novak i Jelena Đoković danas su jedan od najpopularnijih bračnih parova kod nas. Mnogi im se dive kako zbog Novakovog uspeha, tako i zbog Jeleninog zdravog pristupa životu.

foto: Instagram

Ovaj par predstavljaju da ideal kojima mnogi teže, a Jelena je jednom prilikom otkrila kako i zašto je krenula sa veganstvom, te kako je to postalo deo njihovog svakodnevnog života.

- Počela sam da razmišljam kako da preživim tri godine jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živela u domu gde imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke - rekla je Jelena kada je gostovala u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi" na K1 televiziji, pa je otkrila koji je drugi razlog veliki razlog zbog kog je počela da praktikuje ovakvu ishranu:

foto: Instagram

- Mislim da se ljudi posvete zdravijem načinu života onda kada im dijagnostikuju nešto. Sa veganstvom sam krenula i iz straha od bolesti. I to je najgori način da počnete i ne bih nikoga savetovala da bilo šta radi iz straha. Ja se trudim da to ne radim iz straha.

Ona je rekla da je pitanje da li će do kraja života ostati vegan, ali da joj je za sada najvažnije da se dobro oseća.

- Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Dobro se osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava - kazala je, dodajući da je važan i način pripreme hrane:

foto: RTS Printscreen

- Moja ishrana je 70 odsto sirova hrana, a trideset odsto skuvana. Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinač… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju.

(Kurir.rs)

Bonus video: