Foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

serijal kurira! Neke mračne tajne s naših fakulteta (2)

KOLEGINICE, AKO ŽELITE 9 ILI 10, SIMULIRAJTE ORALNI SE*S NA BANANI! Jezivo svedočenje studentkinje Pravnog o ponašanju profesora

Ovo tvrdi bivša studentkinja Pravnog fakulteta u Beogradu, koja za Kurir otkriva i šemu po kojoj pojedini predavači te visokoškolske ustanove vrbuju mlade koleginice za seks

Društvo
> 12:10h

Jedan profesor mi je tokom ispita tražio da odradim oralni performans na banani da bih dobila veću ocenu, tvrdi za Kurir bivša studentkinja Pravnog fakulteta u Beogradu (ime i prezime poznato redakciji). Ona je samo jedna od nekoliko osoba koje su se javile Kuriru da potvrde jednu od mračnih tajni da pojedini profesori Pravnog fakulteta iznajmljuju stan u koji privode studentkinje da bi seksom zaradile ocenu, a o čemu smo već pisali.

- Profesor je od koleginica i mene tražio, bukvalno je insistirao, da tokom ispita odradimo oralni performans na banani. Rekao je: „Koleginice, ako želite veću ocenu, desetku ili devetku, morate da odradite oralni performans na banani!“ Njega je to uzbuđivalo i stvarno je onima koje to urade davao veću ocenu. A sve je to perfidno radio pod izgovorom da je to test, govoreći „da je jedna od definicija inteligencije brzina snalaženja u neprijatnoj situaciji“. Time je pravdao svoje perverzne zahteve - rekla je naša sagovornica.

Razrađena šema

Ona je otkrila i šemu po kojoj nekoliko profesora te visokoškolske ustanove vrbuju mlade koleginice za seks.

foto: Zorana Jevtić

- Na početku prve godine krene priča da se organizuju žurke i studenti koji hoće plate po 1.000 dinara. Taj novac sakuplja neko od profesorovog poverenja, a nekad čak on sam. Od tog novca on iznajmi stan u blizni fakulteta, gde se održavaju žurke, često kao maskenbali. Sve to bude kao diskretno, ali se onda tu studenti iznapijaju, krenu da se vataju i dođe do svega i svačega - priča naša sagovornica i dodaje da su druga opcija vrbovanja bile ekskurzije.

Ekskurzije

- Taj jedan profesor vodio je studente u inostranstvo. Kada oformi grupu, on ide besplatno, a uveče su se i tamo pravile žurke, koje su se pretvarale u orgije. Neki su se čak jednom i ispovređivali u sado-mazo igrama. Svi oni koji pristanu da budu deo onoga što profesor želi i budu bliski s njim, dobijaju prolazne ocene i kod njega, ali i na drugim predmetima, kod njegovih drugara! Dogovor je da, kada izađu na ispit, ma koja god pitanja izvuku, odgovaraju na ona koja im profesor prethodno da - priča bivša studentkinja.

Prema njenim tvrdnjama, jednog od profesora Pravnog fakulteta bije glas da je navodno biseksualac:

- On je mnogo voleo dečake. Pikirao je uvek visoke, krupne, nabildovane. Vrbovao je te lepe, slatke momke, to ga je uzbuđivalo, i oni su kod njega imali najbolje ocene, ali radio je to i s devojčicama - kaže ona uz ocenu da te profesore predatore „uzbuđuje da koriste autoritet koji imaju na fakultetu i tu moć demonstriraju nad studentima“.

- Na te ucene, kompenzacije i zavođenja neki studenti i studentkinje pristaju zaista iz straha, a drugi iz želje da dobiju veće ocene i lakše prođu fakultet - zaključila je naša sagovornica.

O načinu na koji pojedini profesori pletu predatorsku mrežu oko studenata pričala nam je i druga devojka (ime i prezime poznato redakciji) koja studira na Pravnom.

Stan pored faksa

- Nekoliko profesora zajedno iznajmljuje stan koji se nalazi u blizini fakulteta. Oni devojke najpre pozivaju na žurke, tamo se pije. Potom ih odvode u te stanove, nekad ih i menjaju. Bude tu i orgija. A i ako je jedna devojka samo s jednim profesorom, on joj dalje sređuje ocene, prosto prosledi njen indeks drugim profesorima „pajtosima“. Onda i oni upisuju ocene istoj devojci. Tako se menjaju. Usluge čine jedni drugima međusobno, drugarski. Svaki upisuje ocenu devojci koja je bila s kolegom, i obrnuto - ispričala je naša sagovornica.

Podsetimo, prema istraživanju Viktimološkog društva, svaki peti student u Srbiji doživeo je neki oblik seksualnog nasilja na fakultetu. Sudeći po svedočenjima naših sagovornica, Pravni prednjači po ovakvim radnjama, jer iako većina profesora na ovom fakultetu časno i stručno radi svoj posao, pojedinci zloupotrebljavaju položaj.

Kurir ni juče nije dobio komentar Pravnog fakulteta povodom svih ovih navoda.

U specijalu posvećenom ovoj temi, Kurir će narednih dana razotkrivati neke mračne tajne pojedinih fakulteta i grozote koje su se tamo dešavale studentkinjama i studentima, a o kojima svi ćute, mahom zbog sramote.

REAGOVANJA

Slavica Ðukić Dejanović

  • Svaka žena mora da ima seksualnu slobodu. Ako na bilo kojoj instituciji visokog obrazovanja ima osnovanih razloga da sumnjamo da se uskraćuju prava žena, organi istrage i tužilaštvo treba da urade svoj posao. Naše je da osudimo i sačekamo primenu zakona koji je sada striktan i jasan i treba da bude pravičan.

Vojislav Šešelj

  • Znalo se za tu đubrad i dok sam ja bio na fakultetu. Jednog od profesora tamo sam uhvatio kako naplaćuje ispituje, a i tad je bilo tračeva da napastvuju studentkinje. To je bilo pre 20 godina i pričalo se da neki profesori ucenjuju studentkinje i od njih traže usluge za ocenu. To je za najtežu osudu! To treba sve pročistiti!

Zorana Mihajlović

  • Apsolutno je neprihvatljiv i za svaku osudu bilo kakav oblik nasilja nad ženama i devojčicama - od fizičkog, psihološkog pa do seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja. Očekujem da nadležne institucije ispitaju iznete navode i da počinioci snose posledice i preuzmu odgovornost za svoja nedela. Država je izmenila Krivični zakonik, uvedena su nova krivična dela, između ostalih proganjanje i polno uznemiravanje. Stid, sramota i osećaj krivice odvraćaju žene od toga da prijave nasilje a ono što svaka žena i devojčica mora da zna jeste da je odgovornost za nasilje isključivo na nasilniku i da one ne mogu biti krive.

Vladimir Ðukanović

  • Ukoliko je to zaista istina, to je za zatvor. Voleo bih da se to procesuira ako je tako kako ste napisali. Uvek je bilo tih tvrdnji i dok sam ja studirao, ali nikada konkretnih dokaza.

Brankica Janković

  • Svaka vest u kojoj se pojave informacije o seksualnom nasilju ili polnom uznemiravanju je zabrinjavajuća i zahteva adekvatnu reakciju nadležnih organa. Zakonodavni okvir daje punu zaštitu dostojanstvu i fizičkom integritetu lica, ali neophodno je uspostaviti mnogo veći odnos poverenja između žrtve i nadležnih institucija i osnažiti žrtve da prijave. Naš zakonodavni okvir sasvim jasno zabranjuje različite oblike neželjenog ponašanja u sferi polne slobode i zbog toga pozivam studentkinje/studente da nam se u takvim slučajevima obrate pritužbom.

Vesna Stanojević

  • Strašno je da se tako nešto dešava na jednom renomiranom fakultetu, a još strašnije što svi ti slučajevi možda nikad neće dobiti epilog. Bojim se da ne bude sve zataškano. Te predatore treba lečiti i udaljiti ih sa rada sa studentima. Neke devojke ćute jer su prinuđene, a neke to rade iz ličnog interesa. To je javna tajna koja nikad ne ispliva. U zemlji u kojoj patrijarhat vlada bez konkurencije, te se stvari, nažalost, dozvoljavaju.

Kurir.rs/ Suzana Trajković

Bonus video: