Foto: Dado Đilas

ŠEST GODINA OD SMRTI VELIKOG GLUMCA

GAGA NIKOLIĆ JE BIO VEČITI DEČAK, BEOGRADSKI ŠMEKER I NEŽNA DUŠA: Sećanje Gorice Popović na kolegu, a jednu stvar pamti POSEBNO

Kultura

Pre šest godina 11. marta 2016. godine Beograd je izgubio svog gospodina mangupa, a publika i umetnici najvoljenijeg glumca Dragana Gagu Nikolića.

foto: Dragana Udovičić

Smrt legendarnog dramskog umetnika pogodila je celu bivšu Jugoslaviju, a njegova koleginica Gorica Popović ne prihvata da je Gaga otišao.

- Za neke ljude ne mogu da poverujem da nisu više sa nama. Jedan od njih je bio i Dragan Nikolić. On je bio toliko prisutan u našim životima i u Ateljeu 212. Nismo bili samo kolege nego i dobri prijatelji. Uvek se šalio kad bi ušao u bife pozorišta. Izgovorio bi neku dečju šalu - priča Gorica za Kurir.

foto: Printscreen

Za Dragana može da kaže da je bio dobar čovek.

- Bio je večiti dečak, beogradski šmeker i iskren prijatelj. Iza tog humora, možda i grubosti, skrivala se jedna nežna duša.

Prvakinja Atelje 212 nije Gagi često bila direktna partnerka, ali posebno voli njihovu saradnju na seriji "Jagodići":

- Radili smo nekoliko puta kao direktni partneri. Posebno volim naš odnos koji smo kao partneri imali u "Jagodićima". Lepo smo se slagali i bilo je zadovoljstvo radili s takvim glumcem.

foto: Kurir

Dragan Nikolić preminuo je u 72. godini, nakon duge borbe sa opakom bolešću, a danas će mu na Novom groblju u Beogradu biti održan i šestogodišnji pomen, kada će njegova bratanica Verica Dravić okupiti prijatelje i kolege.

Kurir.rs

Bonus video: