Foto: Profimedia

kritike

MARIJA ŠARAPOVA POMAŽE UKRAJINCIMA, A FANOVI JE OSUĐUJU: Ruskinja na meti, traže od nje da OPTUŽI PUTINA!

Poznata teniserka donira organizaciji "Save the Children"

Tenis

Ruska teniserka Marija Šarapova odlučila je da pomogne deci iz Ukrajine koja se nalaze u izbeglištvu. Bez obzira na njen humani gest i dobru volju nije naišla na razumevanje, već na osudu.

foto: Profimedia

Marija Šarapova dugi niz godina živi u Americi i do sada se nije oglašavala povodom specijalne intervencije Rusije u Ukrajini. Izbeglih ljudi ima na svim stranama, kako u Ukrajini, tako i u rejonu Donbasa i Luganska, ali oni nisu u sferi interesovanja.

- Svakim danom sam sve više i više uništena i duboko rastužena slikama i pričama porodica i dece pogođene rastućom krizom u Ukrajini. Doniram fondu za hitne slučajeve "Save the Children", organizaciji koja neumorno radi na osiguravanju, hrane, vode i lekova za podršku onima kojima je potrebna. Molimo vas da mi se pridružite u davanju donacije. Molim se za mir i šaljem svoju ljubav i podršku svima pogođenima - napisala je Ruskinja na Instagramu.

Međutim, taj njen potez nije dočekan pozitivno. Dosta njenih pratilaca tražili su od nje da osudi Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina. Marija Šarapova se pokazala kao žena velikog srca spremna svima da pomogne i nije zaslužila da je bilo ko osuđuje što ne želi da optužuje rodnu zemlju.

Kurir sport