UKRAJINCI OBEŠČASTILI TIMOŠČUKA: Uzeli mu trenersku licencu i trofeje, jer nije optužio RUSE
Foto: EPA

iživljavanje

UKRAJINCI OBEŠČASTILI TIMOŠČUKA: Uzeli mu trenersku licencu i trofeje, jer nije optužio RUSE

Fudbal -

FS Ukrajine doživotno lišio svog rekordera po broju utakmica za reprezentaciju bavljenja bilo kakvim trenerskim poslom u zemlji

Ono što su najavljivali prethodnih dana, to su i uradili. Fudbalski savez Ukrajine oduzeo je trenersku PRO licencu i sve trofeje Anatoliju Timoščuku, legendi ukrajinskog fudbala, samo zato što nije osudio specijalnu intervenciju ruske vojske u njegovoj rodnoj zemlji.

Anatolij Timoščuk
foto: Printskrin

Na zvaničnom sajtu FS Ukrajine plasirana je vest o odluci Kontrolno-disciplinske komisije. Takođe, pored gore navedenih odluka, Anatoliju Timoščuku zabranjeno je doživotno da se bavi bilo kakvim fudbalskim aktivnostima u Ukrajini. Čak je izbačen i iz registra igrača reprezentacije Ukrajine, iako je zvanični rekorder sa 144 utakmice za nacionalni tim.

Pored svega navedenog, FS Ukrajine obratiće se državnim organima sa zahtevom da se Timoščuk liši državnih nagrada i počasnih titula.

Na portalu FS Ukrajine doslovce stoji:

"Podsetimo, od početka ruske vojne agresije na Ukrajinu, Timoščuk, bivši kapiten ukrajinske reprezentacije, ne samo da nije davao nikakve javne izjave u vezi s tim, već i nije prekinuo saradnju sa klubom agresora. U vreme kada njegov bivši ukrajinski klub, kao i Bajern Minhen objavljuju izjave i održavaju akcije podrške Ukrajini, Timoščuk nastavlja da ćuti i radi za klub agresora. Donošenjem svog svesnog izbora, Timoščuk šteti imidžu ukrajinskog fudbala i krši tačku 1.4. deo 1 čl. 4 Etičkog kodeksa i fer pleja UAF."

Anatolij Tiimoščuk
foto: EPA / PETER POWELL

Anatolij Timoščuk prethodnih dana brutalno vređan je od strane bivše supruge Nadežde Navrotske, te fudbalera iz reprezentacije Ruslana Malinovskog, kao i još nekih igrača. Čak ni to što je prvog dana sukoba putem društvenih mreža poručio da želi mir nije mu stavljeno kao olakšavajuća okolnost. Kažnjen je jer je ostao da živi u Sankt Peterburgu sa svojom izabranicom Ruskinjom Anastasijom Klimovom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track