DERBI ZA EVROPU U NIŠU! Batak: Pobeda protiv Vojvodine vetar u leđa za nastavak sezone
Foto: Fk. Radnički

SUPERLIGA SRBIJE

DERBI ZA EVROPU U NIŠU! Batak: Pobeda protiv Vojvodine vetar u leđa za nastavak sezone

Fudbal -

Derbi 27. kola fudbalske Superlige Srbije igraće se u subotu od 17 časova na stadionu Čair u Nišu.

Radnički dočekuje Vojvodinu i biće to direktna borba za četvrto mesto na tabeli, koje bi trebalo da naredne sezone donese plasman na evropsku scenu.

Nišlije i Novosađani u ovaj duel ulaze bodovna poravnati. Imaju po 36 bodova, dele tu željenu četvrtu poziciju i jasno je koliki bi iskorak unapred napravio eventualni pobednik u ovom susretu.

U taboru Radničkog sa nestrpljenjem iščekuju utakmicu i veruju da će uspeti da upišu tri boda.

-Pred nama je pravi derbi i utakmica koja ima veliku težinu za dalji razvoj u borbi za četvrto mesto. Naravno, ima i posle ovog meča još puno da se igra, postoji još kandidata za to četvrto mesto, ali trijumf bi ovde za nas predstavljao ogroman vetar u leđa u nastavku sezone. Vojvodina je vezala tri poraza u ligi, ali ti ne sme da nas zavara. U pitanju je izuzetno kvalitetna i dobro vođena ekipa i doći će ovde da prekinu taj loš niz i vrate se na pozitivan kolosek. Moramo biti na maksmumu, kako bi mogli da ostvarimo naš cilj, a to je pobeda. Mi u ovaj meč ulazimo u dobrom raspoloženju. Pobedili smo Kolubaru, došli na mesto na kojem želimo da budemo na tabeli i daćemo sve od sebe da se na njemu i učvrstimo. Očekujem da ćemo imati podršku sa tribina, biće nam potrebna- rekao je šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak.

Niški tim će u meču protiv Vojvodine biti značajno oslabljen.

-Neću moći da računam na Nikolu Vujadinovića i Stefana Mitrovića i to je ogroman hendikep za nas, jer se radi o nosiocima naše igre. Vujadinović je protiv Kolubare dobio nezgodan udarac, morao je da naspusti igru i sada ga čeka kraća pauza kako bi sanirao tu povredu, dok je Mitrović nagomilao žute kartone. Poznato je da je Vujadinović stub naše odbrane, a Mitrović je verovatno najbolji „bonus“ lige i igrač koji je toliko puta pravio prevagu na terenu u našu korist. Ipak, mi imamo spremne zamene i verujem da će oni odgovoriti svim postavljenim zadacima. Dobra vest je da nam se vraća Aleksndar Pejović, koji je preskočio Kolubaru zbog žutih kartona- završio je Batak.

Glavni sudija ovog susreta biće Dejan Trifković, dok će u VAR sobi biti Miloš Milanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track