KLOP ŽESTOKO UDARIO PO RUSIMA I PUTINU: Bravo za Engleze, Roman Abramovič je čovek KREMLJA!
Foto: AP/Rui Vieira, EPA/Sergei Guneyev/sputnik/kremlin Pool

u sve se meša

KLOP ŽESTOKO UDARIO PO RUSIMA I PUTINU: Bravo za Engleze, Roman Abramovič je čovek KREMLJA!

Fudbal -

Nemac nema razumevanja prema velikom fudbalskom rivalu Čelsiju

Trener Liverpula Jirgen Klop u sve se meša, pa se tako okušao i kao politički analitičar. Komentarisao je odluku Vlade Velike Britanije da na listu sankcija stavi gazdu Čelsija Romana Abramoviča i tako u neugodnu situaciju dovede funkcionisanje poznatog kluba iz Londona.

Jirgen Klop
foto: Profimedia

Nemac nema razumevanja za Čelsi, velikog rivala sa kojim u 2021. godini ima negativan skor, poraz od 0:1 i remi 1:1. I ove godine Jirgen Klop nije uspeo da pobedi Čelsi, na Stamford Bridžu bilo je 2:2.

- Ovo nije situacija u kojoj su svi zaspoleni u Čelsiju odgovorni. Jedan čovek je odgovoran. Vladimir Putin. Nisam upućen kakvu ulogu u svemu ima Roman Abramovič ali može se reći da je blizak Putinu. Vlada Britanije je donela pravu odluku - rekao je Jirgen Klop.

Roman Abramovič
foto: Profimedia

Britanska vlada je na listu sankcija stavila više od 200 građana Rusije, visoke političare i biznismene, među njima i Romana Abramoviča, sve zbog vojne intervencije ruske vojske u Ukrajini. Gazda Čelsija imao je nameru da proda klub tražeći za njega 4,8 milijardi evra, ali posle zamrzavanja njegove imovine to mu je onemogućeno.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track