Foto: Promo

Au!

DA LI ZNATE KOLIKO VREMENA TOKOM ŽIVOTA PROVEDETE UZ ŠPORET? Smanjite doživljaj, ne mora baš svako jelo da vam bude impresivno

Žena

Žena provede 17 dana godišnje, ili tri godine svog života kuvajući ako joj meni čine prosečna jela, koja nisu teška za pripremu. A skoro svaka peta pripadnica lepšeg pola tvrdi da ima vremena i motivacije da se pozabavi i onim zahtevnijim!

Studija u kojoj je učestvovalo 2.000 Britanaca otkrila je da u tipičnoj nedelji kuvari amateri provodu sedam sati i 37 minuta pripremajući svoje obroke. Prosek „kvare“ u Londonu, njima je kuhinja baš draga: uz šporet provode više od devet sati nedeljno.

foto: Shutterstock

Na pripremu doručka potroši se 22 minuta, uz kaficu ili čaj traje pola sata. Ručak i večera se, u proseku, duže spremaju – 49 minuta, ali se i brže smažu. U stomak stanu za 23 minuta!

Više od trećine anketiranih priznaje da je njihovo kuvanje „bezbedno“, a 22% svoju hranu opisuje kao „osnovnu“. Ali, čak 18 odsto nalazi način da obezbedi više vremena i svoj stomak počasti nekim impresivnim jelom iz kućne radinosti.

Studija o navikama u kuvanju otkrila je i da je više od trećine anketiranih (35%) provelo više vremena u kuhinji tokom pandemije COVID – 19 nego ikada ranije!

foto: Profimedia

Možda to i nije tako loše, jer ako bi potrošili manje vremena za pripremu hrane, sigurno bi više vremena koristili gledajući tv (to čini 46% odraslih), dok su u zapećku sve više čitanje (31%) i druženje sa porodicom (29%).

Da li i vi svake nedelje provodite ogromnu količinu vremena u kuhinji? Ako je odgovor pozitivan, smanjite malo doživljaj - jednom se živi.

Kurir.rs/Daily Star/B.M.

Bonus video: