Foto: Promo

Dobar dan, imate li sandale broj 44?

ŽENSKA STOPALA SU SVE VEĆA I VEĆA: Evo zašto se poslednjih godina često traži BROJ OBUĆE 44 kad su mlađe generacije u pitanju

Zanimljivosti

Ženska stopala postaju sve duža, tako da broj cipela 39, koji se donedavno smatrao velikim, danas predstavlja prosečnu veličinu. Medicinski stručnjaci smatraju da je to rezultat procesa evolucije, ali i posledica epidemije gojaznosti, koja pogađa ceo svet.

Oni navode da unos visokokalorične i masne hrane, poput pice, u periodu puberteta stimuliše hormon rasta, što utiče ne samo na kilažu, već i na veličinu ekstremiteta. Njihovo istraživanje pokazalo je da je u poslednjih petnaest godina potražnja za ženskim cipelama broj 44 porasla za 32 odsto.

foto: Profimedia

Inače, smatra se da ženska obuća najlepše izgleda u broju 37, zbog čega većina prodavnica na rafovima izlaže baš tu veličinu. Takođe, i na sajmovima obuće proizvođači cipela će zainteresovanim kupcima uvek prvo prikazati broj 37 kao najskladniji, bez obzira na to da li se radi o sandalama, čizmama, patikama ili papučama.

"Najlepši" muški broj je, zamislite, 40. Ne znamo samo koliko je visok muškarac koji ga nosi i da li su se ovde malo zeznuli?!

foto: Shutterstock

Kurir.rs

Bonus video: