Foto: Printscreen/Facebook, Kurir

najnoviji detalji istrage

NA ŠEFA OBEZBEĐENJA KLUBA "STEFAN BRAUN" PUCANO IZ DVA PIŠTOLJA?! Trajkov metak promašio Mira Č., a evo šta se onda desilo

Slavoljub Trajković koji je uhapšen pre dva dana, javnosti je posto poznat pošto je svedok saradnik u postupku protiv Veljka Belivuka ispričao da su nameravali da ga ubiju, jer je pripremao likvidaciju Velje Nevolje

Crna Hronika
> 16:41h

Slavoljub Trajković (42), zvani Trajko, koji je uhapšen zbog sumnje da je bio saučesnik u pokušaju ubistva šefa obezbedenja kluba "Stefan Braun", kako otkriva izvor Kurira i sam je, kako se sumnja, ispalio jedan hitac u pravcu Mira Č. (42), koji je teško povređen. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, Trajković je promašio, ali je potom u Mira Č. sedam hitaca ispalio muškarac koji je bio u njegovom društvu i za kojim je raspisana potraga.

- Kako se sumnja, Trajković je pucao u pravcu šefa obezbeđenja kluba, ali taj hitac nije pogodio čoveka. Međutim, sedam metaka koje je ispalio muškarac za kojim se traga pogodio ga je u pluća, stomak i nogu - dodaje izvor Kurira. On podseća da su lisice na ruke, osim Trajkoviću stavljene i Nikoli S. kao i Milici D. koja je te noći bila sa njima u klubu, a potom im pomogla tako što ih je odvezla sa mesta zločina i pomogla im da pokušaju da se sakriju od policije.

Osumnjičeni Nikola S. foto: Privatna Arhiva

Hapšen i sa Karađorđem

Dugi napao fudbalera Terzića

Slavolju Trajković je pre devet godina hapšen i zbog iznude, sa Karađorđem Subotićem, koji je devedesetih važio za važnu figuru podzemlja, a poslednjih godina je javnosti poznat kao učesnik rijaliti programa.

- Drugi uhapšeni, Nikola S., bio je hapšen 2019. zbog napada na fudbalera Andriju Terzića, a ranije je bio privođen i zbog drugih krivičnih dela - dodaje sagovornik Kurira.

- Njih troje danas bi trebalo da budu saslušani u Višem tužilaštvu u Beogradu, za još dvojicom osumnjičenih se traga - kratko je potvrdio naš sagovornik. Prema nezvaničnim informacijama, do pucnjave na ulazu u klub došlo je posle sukoba dve grupe mladića zbog devojke koja je bila u društvu napadača. Obezbeđenje je, navodno, reagovalo i nasilnike izbacilo napolje, ali su se oni onda vratili sa pištoljima i pokušali ponovo da uđu unutra. Svedoci su navodno ispričali da su prvo naleteli na šefa obezbeđenja Mira Č. i zapucali na njega. Inače, kako je Kurir pisao, Trajković i Nikola S. od ranije su poznati policiji po različitim krivičnim delima.

Veljko Belivuk foto: Shutterstock, Zorana Jevtić

- Trajkovića je tokom istrage o zločinima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pominjao svedok-saradnik Bojan Hrvatin. Naveo je da su neko vreme bili zajedno u zatvoru Zabela u kom su se i potukli. Ispričao je da je Belivuk saznao da Trajković priprema njegovu likvidaciju i da je planirano njegovo ubistvo, ali su pripadnici grupe uhapšeni pre nego što su ga ubili - podseća naš sagovornik. Trajković je, navodno, ubistvo Belivuka planirao sa Aleksandrom Gligorijevićem Pukijem, koji je, kako se sumnja bio saradnik kriminalne grupe kog su ubili u Ritopeku kada su saznali da im radi o glavi.

Kurir.rs

Bonus video: