POKUŠAO DA OTME FUDBALERA, PA GA PRETUKAO: I drugi uhapšeni zbog pucnjave u klubu Stefan Braun poznat policiji!
Foto: Privatna Arhiva

otkrivamo

POKUŠAO DA OTME FUDBALERA, PA GA PRETUKAO: I drugi uhapšeni zbog pucnjave u klubu Stefan Braun poznat policiji!

Crna Hronika -

Nikola Stanković, drugi uhapšeni za pokušaj ubistva Mira Č. u beogradskom noćnom klubu "Stefan Braun" kao i njegov saučesnik Slavoljub Trajković, od ranije je poznat policiji. On je, kako Kurir saznaje, u novembru 2019. godine bio uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u napadu na fudbalskog reprezentativca Aleksu Terzića.

- Policija je tada uhapsila osumnjičenog Nikolu Stankovića, zvanog Pivce, zbog sumnje da je pretukao fudbalera. Tada su sa njim privedene i dve devojke - podseća sagovornik Kurira.

Aleksa Terzić
Aleksa Terzićfoto: Zorana Jevtić

Napad na fudbalera, kako je Kurir tada pisao, dogodio se u Beogradu, u blizini Autokomande.

- Vraćao sam se iz Niša. U toku vožnje, kod Autokomande, presreo me je „audi" sa zatamnjenim staklima. Vozač je bez ikakvih razloga pokušao da me zaustavi - navodno je tada rekao Terzić policajcima. Navodno, kada je zaustavio automobil, izašao je muškarac i rekao mu " daj 5.000 evra ili ćemo te oteti!".

- Tukli su me i rukama i nogama i pokušali da ubace u auto, ali uspeo sam da pobegnem - ispričao je tada fudbaler.

Inače, Nikola Stanković Pivce i pre ovog hapšenja bio je poznat policiji po brojnim krivičnim delima.

- Poznat je po razbojništvima, krađama, nasilničkom ponašanju, drogi, oružju i nanošenju teških povreda - ispričao je izvor Kurira.

Miljković, Belivuk i ranjeni Miro Č.
Miljković, Belivuk i ranjeni Miro Č. foto: Facebook, Dado Đilas, Zorana Jevtić, Kurir

Drugi uhapšeni, Slavoljub Trajković zvani Trajko, takođe je poznat policiji i iz zatvora je izašao 2020. godina. Njegovo ime pominjano je u istrazi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

- Svedok saradnik Bojan Hrvatin ispričao je da je taj kriminalni klan pripremao njegovu likvidaciju, jer su saznali da on sa pokojnim Aleksandrom Gligorijevićem zvanim Puki namerava da ubije Belivuka i Miljkovića i da preuzme njihove poslove sa drogom. Navodno, od njegove likvidacije klan nije odustao, ali su uhapšeni pre nego što su uspeli da ga ubiju, dok je Gligorijević namamljen i ubijen - podseća sagovornik Kurira.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track