Foto: EPA

imaju, pa se razbacuju

KOJA LUDA SUMA, DA LI JE REALNO! Saznajte koliko će miliona evra staviti u džep POKETINO, ako ga na leto poteraju iz PSŽ

Argentinski trener može da se opusti

Fudbal

Maurisio Poketino, trener fudbalera PSŽ, ne mora da brine ako dobije otkaz na leto. Njegovi agenti zaštitili su ga sjajnom klauzulom i on je miran, iako mu rezultati ne idu na ruku.

foto: EPA

Prema pisanju francuskih medija, ukoliko dobije otkaz pre isteka ugovora u PSŽ u junu 2023. godine, Maurisio Poketino na račun će dobiti 15.000.000 evra. Njegova bruto mesečna plata u Parizu iznosi 1.100.000 evra.

Argentinac nije uspeo da ostvari ambicije gazdi kluba iz Katara, jer je ispao iz Lige šampiona. Problem u prvenstvu Francuske pravimu Monako, mada niko ne sumnja da će PSŽ na kraju biti prvi. A, u ekipi Mbape, Nejmar, Mesi... I gomila skupo plaćenih fudbalera.

PSŽ se i ranije razbacivao sa novcem otpuštajući trenere. Arapski šeici su 2016. Loranu Blanu platili neverovatnih 22.000.000 evra za otkaz, a Tomasu Tuhelu 8.000.000 evra.

foto: EPA

Valja pomenuti da je Maurisio Poketino obezbedio sjajno plaćanje i svojim saradnicima u PSŽ. Njegov sina Sebastijan zarađuje mesečno 20.000 evra, trener golmana Toni Himenez ima istu platu, dok prva dva asistenta inkasiraju više. Migel D'Agostino ukupno 50.000 evra mesečno, a Hezus Perez 80.000 evra.

Kurir sport