ZEMLJOTRES, NEJMAR NAPUŠTA PSŽ: Koji klub iz PREMIJER lige je spreman da za BRAZILCA izdvoji više od 222 miliona evra?!
Foto: EPA

ludilo

ZEMLJOTRES, NEJMAR NAPUŠTA PSŽ: Koji klub iz PREMIJER lige je spreman da za BRAZILCA izdvoji više od 222 miliona evra?!

Fudbal -

PSŽ čiji su vlasnici iz Katara u velikoj dilemi, da li dobro unovčiti Brazilca ili mu ponuditi novi i jači ugovor

Nejmar odlazi iz PSŽ! Brazilac bi mogao da obori sve rekorde fudbala, ukoliko se desi da ovog leta neki klub za njega plati obeštećenje veće od 222 miliona evra, koliko su Parižani dali Barseloni 2017. Cena nije problem, jedan klub je već stao u red.

Mohamed bin Salman
foto: EPA / ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK

Njukasl je sasvim sigurno najbogatiji klub na planeti, jer iza njega stoji Saudijski princ Mohamed bin Salman. Oni žele Nejmara i neće štedeti novac. E, sad, tu opet dolazimo do jedne začkoljice, a ona se nažalost tiče politike i nema veze sa sportom, kao i sve što se dešava unazad mesec dana.

Naser Al-Kelaifi, PSŽ, vlasnik
foto: AP

Naime, iz PSŽ stoji država Katar koja se baš "ne miriše" sa Saudijskom Arabijom. Da li će prvi čovek kluba iz Pariza Naser Al Helaifi prodati Mohamedu bin Salmanu jednog od svojih najvrednijih fudbalera? Teško. Tako makar deluje sada. Ali, leto je daleko, a novac može sve, posebno u modernom svetu bez morala, sa mnogo spina i prljave propagande.

Nejmar
foto: EPA

Mediji sa Ostrva, pre svih "Dejli mejl" piše da Nejmara neće biti teško ubediti, posebno što ima želju da igra u Premijer ligi, a Njukasl hoće da ga učini fudbalerom sa najvećom platom na svetu. Brazilca su nedavno izviždali navijači PSŽ, čak su mu i pretili. Uznemiren je zbog toga, ljut i spreman da na leto napusti Pariz. Plus, Njukasl je klub koji bi mogao da mu omogući veću platu od one koju prima u PSŽ, a ona iznosi 595.000 evra nedeljno!!!

Pored Njukasla, za Nejmara, koji već ima 30 godina, zainteresovani su Mančester siti čiji je glavni adut trener Pep Gvardiola i Barselona, koja sem emocija i statusa nema novac da privoli Brazilca na povratak. Iz svega navedenog, Njukasl je apsolutni favorit da na leto napravi pravi zemljotres na fudbalskoj sceni.

Nejmar
foto: EPA

Menadžment PSŽ razočaran je posle ispadanja kluba iz Lige šampiona. Direktor Leonardo se zalaže za rekonstrukciju tima. Svestan je da će Kilijan Mbape preći u Real, dok bi prodajom Nejmara zaradio ozbiljan novac koji bi mogao da uloži u kupovinu Erlinga Halanda i još nekolicine mlađih i kvalitetnih fudbalera. Opet, konačnu odluku doneće predsednik PSŽ Naser Al Helaifi.

Mohamed bin Salman
foto: EPA

Koliko je zapravo veliko bogatstvo vlasnika Njukasla Mohameda bin Salmana, govori činjenica da sa svojih 377 milijardi evra ima više novca nego svi ostali vlasnici klubova u Premijer ligi zajedno. Prvi sledeći na listi je šeik Mansur, vlasnik Mančester sitija koji je u klub odavno investirao više od milijardu evra samo na pojačanja i čije se bogatstvo procenjuje na 27 milijardi evra. Treći je Roman Abramovič sa 11,5 milijardi evra, ali je on praktično oteran iz Engleske i prodaje Čelsi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track