JOVANOVIĆ PRED MORNAR: Da odigramo odbranu na zavidnom nivou
Foto: Starsport

ABA LIGA

JOVANOVIĆ PRED MORNAR: Da odigramo odbranu na zavidnom nivou

Košarka -

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Mornara mora da odigra odbranu na zavidnom nivou i da zaustavi napadačke akcije protivnika.

"Moraćemo da odigramo odbranu na zavidnom nivou, da zaustavimo njihove napadačke akcije i igrače koji postižu najveći broj poena ukoliko hoćemo da odigramo dobru utakmicu koja će biti zahtevna sa fizičkog aspekta i tu moramo da nadjemo pravi odgovor, pre svega, protiv njihove centarske linije", rekao je Jovanović za klupski sajt.

"Takođe će koncentracija morati da bude na najvišem nivou s obzirom da igramo protiv iskusnih igrača koji znaju kako se ove utakmice igraju", dodao je on.

Košarkaši Mege dočekuju sutra ekipu Mornara, u utakmici 23. kola ABA lige.

Mega trenutno ima osam pobeda i 13 poraza u regionalnom takmičenju, dok Mornar ima skor 7/13.

"Igramo protiv tima koji već dugi niz godina gaji napadački stil košarke. Bez obzira na sve promene, oni danas imaju jako iskusne domaće igrače koji u rukama poseduju veliki broj poena. Bez obzira na izostanak Gordića, koji je bio jedan od glavnih igrača koji je povezivao njihove kvalitete na pravi način, oni i dalje imaju kvalitet da postignu veliki broj poena", rekao je Jovanović.

"Tu, pre svega, mislim na Jeremića i Vladu Mihailovića, uz pomoć Šehovića, te uz Lazića i Vranješa poseduju jako respektabilnu spoljnu liniju. Imaju dva internacionalca unutra, Smita i Mozlija koji poseduju izuzetan kvalitet, kao i Mićovića koji preti šutem za tri poena. Sve u svemu, imaju veoma kvalitetan sastav i izuzetno su napadački potentan tim", dodao je on.

Plejmejker Mege Aleksa Uskoković je istakao da njegova ekipa želi da se vrati na pobednički put.

"Igramo protiv veoma kvalitetne ekipe Mornara koja je u sličnoj situaciji kao i mi. Nalazimo se u seriji poraza i želimo da se vratimo na pobednički put. Moramo da iskoristimo sve naše prednosti i dobrom i angažovanom igrom da pokušamo da zabeležimo pobedu", rekao je on.

Utakmica Mega - Mornar na programu je sutra od 12.00 u Hali sportova "Ranko Žeravica".

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track