Foto: Shutterstock

nije samo uras

ZAŠTO SU DLAČICE NA ČETKICI RAZLIČITE BOJE? Jako je važno da obratite pažnju na njih: Sigurno ćete se iznenaditi kad vidite!

Zanimljivosti

Sigurno ste primetili da su dlačice na četkici za zube uglavnom raznobojne. Razlog za to nije (samo) estetske prirode, već praktične.

Žena po imenu Džes, koja radi kao učiteljica u Ontariju, na TikToku je objasnila zašto su dlačice na četkici raznobojne i zapanjila mnoge.

foto: Printscreen/TikTok

- Boja koje ima najmanje - najčešće se nalazi na vrhu, služi da vam pokaže koliko vam zapravo paste za zube treba. Nije potrebno da nanosite pastu celom dužinom dlačica - objasnila je ona u videu.

Džes zatim pokazuje četkicu za zube koju drži u ruci i dodaje:

- Potrebno vam je paste za zube otprilike u veličini zrna graška, to je ovaj tamno plavi deo ovde.

Ona je istakla da je isto i sa dečjim četkicama za zube, samo što je na njima najmanji deo boje, na koji treba staviti pastu za zube, najčešće u sredini.

- Evo je ovde dečija četkica za zube, možete da vidite plavu boju u sredini koja vam pokazuje koliko paste za zube je potrebno - kaže ona kasnije na snimku.

Mnogi su bili zaista iznenađeni ovim otkrićem, o čemu svedoče i komentari: "Pa, onda, moj život je laž i ništa ne znam da radim", "raspamećena sam... nisam ovo znala ranije"...

(Kurir.rs)

Bonus video: