Foto: Printscreen/Youtube

MALO KO ZNA

JEDNOJ ŽENI POSVETIO HIT KOJI SE PEVA I DANAS, A DRUGOM SE OŽENIO: Ovo se krije iza čuvene Luisove pesme, nikad ga nije PREBOLELA

Stars

Prošlo je 11 godina otkako je preminuo legendarni srpski pevač Ljubiša Stojanović Luis.

Umetnik jedinstvenog glasa objavio je tokom karijere brojne pesme koje se slušaju i danas, a jedan od najprepoznatljivijih njegovih hitova je "Dudo".

Gostujući pre nekoliko godina u emisiji "Nikad nije kasno", Dubravka Stojanović Duda, bivša Luisova žena, ispričala je kako je nastala ova čuvena numera, koja je upravo njoj posvećena.

- Doneo mi je ploču u Minhen i bacio u krilo. Na njoj je pisalo "Dudi s ljubavlju". Bila sam užasno uzbuđena, a kada je izvadio ploču i stavio na gramofon... Čula sam pesmu i bila pet dana bolesna. Nisam mogla da ustanem iz kreveta - rekla je Dubravka Duda Stojanović.

foto: Damir Dervišagić

Inače, Luis je svojvremeno misteriozno izjavio da je pesmu "Dudo" posvetio jednoj ženi. Numera je nastala 1983. godine, kada su Duda i Luis godinu dana bili u vezi.

- Luis nam svima mnogo nedostaje. On je bio i ostao moja najveća ljubav. Deca i ja ga, bez preterivanja, spominjemo svakodnevno. Moj muž je bio izuzetno duhovit čovek. Zapravo, ja sam se za njega udala jer me je strašno zasmejavao - rekla je svojevremeno Dubravka Stojanović.

foto: Printscreen/Youtube

Kurir.rs

Bonus video: