Foto: EPA, Profimedia

Kapitalac

ERAKOVIĆ JE NOVI VIDIĆ, TVRDE ITALIJANI: Mladi defanzivac Crvene zvezde skautiran od dva EVROPSKA VELIKANA!

Štopera crveno-belih prate Mančester junajted i Atletiko Madrid

Fudbal

Strahinja Eraković je naslednik Nemanje Vidića! Upravo tako italijanski mediji najavljuju mladog defanzivca Crvene zvezde, za koga pišu da ga prate skauti Mančester junajteda i Atletiko Madrida. Kurir za razliku od Italijana zna, da Erakovića prate i tri člana Serije A - Torino, Verona i Kaljari.

foto: www.crvenazvezdafk.com

U Crvenoj zvezdi zadovoljno trljaju ruke, na leto bi mogli dobro da zarade na prodaji popularnog Čupe. Kako saznajemo početna cena od 3.000.000, ispod koje neće ići u Zvezdi, davno je premašena. Čelnici iz Ljutice Bogdana tražiće duplo veću sumu za svog bisera.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Ugledni italijanski list "Korijere delo sport" piše da je šansu Strahinji Erakoviću (21) dao trener Dejan Stanković, koji kako kažu hita ka trećoj titulu kao trener Crvene zvezde.

foto: www.crvenazvezdafk.com

"Stanković je otvorio put ovom centralnom defanzivcu pred kojim je sjajna budućnost. Prate ga Mančester junajted i Atletiko Madrid. Nosi dres sa brojem 25 i porede ga sa Nemanjom Vidićem. Igra za mladu reprezentaciju Srbije. Ima ugovor sa Crvenom zvezdom do 2025. godine, odrastao je u Zvezdi i košta 3.000.000 evra. Premijer liga ili Primera, to ga čeka na leto - stoji u tekstu "Korijere delo sporta".

foto: www.crvenazvezdafk.com

Pre dve nedelje, Strahinju Erakovića su u utakmici mlade reprezentacije Srbije protiv Severne Makedonije gledali skauti tri italijanska kluba - Torina, Verone i Kaljarija. Imali su šta da vide.

Pohvala trenera

Deki: Mali je kao Nesta!

Vetar u leđa mladom štoperu Strahinji Erakoviću dao je trener Dejan Stanković, nakon odluke struke da Miloš Degenek zimus napusti Marakanu. Posle utakmice sa Rendžersom, uporedio ga je sa Alesandrom Nestom, a Dejanova reč se poštuje i ceni u Evropi, posebno u Italiji. Za njegovo igračko sazrevanje na terenu, zaslužan je Aleksandar Dragović sa kojim igra u paru.

34

utakmice odigrao za Zvezdu

24

meča ove sezone u svim takmičenjima

184

centimetra visok je mladi štoper

Kurir sport/A. Radonić