ZVEZDINI BONUSI POLOŽILI U DERBIJU: Eraković, Stanić i Lazetić su BLAGO, dobiće veću minutažu u nastavku Superlige
Foto: www.crvenazvezdafk.com

deca za primer

ZVEZDINI BONUSI POLOŽILI U DERBIJU: Eraković, Stanić i Lazetić su BLAGO, dobiće veću minutažu u nastavku Superlige

Fudbal -

Trojica mladih fudbalera crveno-belih protiv Partizana pokazali veliki potencijal

Dejan Stanković ubacio je u vatru 165. večitog derbija trojicu mladih igrača - Strahinju Erakovića, Marka Lazetića i Petra Stanića. Sva trojica položili su ispit i pokazali da su blago kluba iz Ljutice Bogdana i da zaslužuju veću minutažu i poverenje u nastavku Superlige.

Strahinja Eraković u džep je stavio talentovano krilo Partizana Nemanju Jovića. U potpunosti je zatvorio levu napadačku stranu rivala, odigravši bez greške.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Uvek mi je čast da igram za Crvenu zvezdu, o kojoj god utakmici da je reč. Ovo mi nije bio prvi večiti derbi, imao sam već priliku da igram, ali sam jučerašnjom utakmicom zadovoljniji. Čestitao bih saigračima na meču, posebno Staniću i Lazetiću koji su takođe „bonusi“ i koji su imali priliku da debituju na derbiju. Dobro znam kakav je to osećaj, nešto o čemu maštaš kao dete, a kada zaigraš bude ti najlepše na svetu...Ostaje žal što nismo pobedili i osvojili tri boda, ali nastavljamo borbu za osvajanje pete uzastopne titule - rekao je Eraković.

Oduševio je sve ulaskom na teren Petar Stanić i potezom za špice kada je okrenuo dvojicu fudbalera večitog rivala u stilu Zinedina Zidana.

Petar Stanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Sjajan je osećaj igrati u derbiju, ali malo i čudan, jer sam na svim prethodnima bio na tribini, a sad sam se spustio „dole“. Zaista mi je velika čast i mogu da kažem da sam se nadao da ću igrati. Što se tog poteza tiče, to su odluke koje se donose u trenutku. Osetio sam da može da prođe i uradio. Ponosan sam i na Erakovića i Lazetića, prvi je bio nepremostiva prepreka u defanzivi, a drugi je sa klupe uneo svežinu i dodatnu napadačku opasnost. Sve u svemu, čvrst derbi, ali sa više prilika nego inače - istakao je Stanić.

Zaigrao je Marko Lazetić derbi kao maloletnik i time se upisao u zlatnu istoriju kluba, pa stao i rame uz rame sa Dejanom Stankovićem koji je takođe protiv Partizana zaigrao kao sedamnaestogodišnjak.

Marko Lazetić
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Neverovatan osećaj. Ceo život sanjam da igram na derbiju. Žao mi je što nismo pobedili, ali nastavljamo borbu za odbranu titule. Nadao sam se da ću dobiti priliku, ali nisam očekivao da će to biti baš na početku drugog poluvremena. Drago mi je što sam zaigrao, nedostajao je gol, ali doći će i to. Moram da pohvalim i Erakovića i Stanića, sjajno su odigrali, ali i čitav tim. Bilo je dobro, nastavljamo borbu - zaključio je Lazetić.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde završena je rezultatom 1:1 (1:0).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track