MACURA NASTAVLJA DA RAZBIJA PO KVIZOVIMA, TRAGAČ NIJE MOGAO DA GA STIGNE: Bivši košarkaš Zvezde osvojio 600.000!
Foto: Printskrin

BRAVO

MACURA NASTAVLJA DA RAZBIJA PO KVIZOVIMA, TRAGAČ NIJE MOGAO DA GA STIGNE: Bivši košarkaš Zvezde osvojio 600.000!

Košarka -

Dušan Macura bivši košarkaš Zvezde nastavlja sa fenomenalnim rezultatima na svim kvizovima gde učestvuje.

On je još jednom pokazao da sport i obrazovanje mogu zajedno.

Nakon što je postavio rekord kviza "Slagalica ", sad je zablistao i u "Poteri".

Macura je bez greške odgovarao na pitanja i zaradio fantastičnih 600.000 dinara.

Njegova životna priča je izuzetno zanimljiva.

Kada je obrazovanje u pitanju Dušan je upisao Filozofski fakultet, odsek Klasične nauke ali ga nikada nije završio. To ga, međutim, nije sprečilo da se naoruža odličnim zananjem.

- Okružen sam ljudima koji zaista imaju veliko znanje i sa kojima se može pričati na svaku temu. Počevši od mog brata koji je akademski slikar. Osim toga gledam kvizove i skupljam znanje u hodu - otkrio nam je Dušan.

Što se tiče sportske karijere Macura je prošao mlađe kategorije Crvene zvezde i brzo je priključen prvom timu, ali je nastupao i u Norveškoj, Portugalu, Iranu, kao u mladoj reprezentaciji Jugoslavije.

- Za prvi tim Zvezde igrao sam dve godine, u sezoni 1996/97 i 1997/98. Trener mi je bio Mihajlo Pavićević, pomoćnici pokojni Žeravica i Aca Petrović. Bila je to sjajna ekipa. Generacija sa kojom sam igrao je Igor Rakočević, Vlada Kuzmanović, Milenkom Topić, Zlatko Bolić...

Pored košarkaške karijere Dušan je i veliki fan fudbala, a imao je sreću dok je igrao u Portugalu da se njegova ekipa na jednom od putovanja preko Madrida našla oči u oči sa brazilskim reprezentativcima, tadašnjim šampionima sveta.

- Odjednom su se na aerodromu pojavili Brazilci. I to ona najjača ekipa. Prvo Kaka, Adriano, Dida i Kafu da bi se koji minut kasnije pojavio Roberto i naravno pravi Ronaldo. Bilo je to divno iskustvo, sasvim spontano.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track